ÉletmódKiemelt

Eltörli a Lufthansa a „hölgyeim és uraim” köszönést

A megszokott köszönés helyett semleges köszönésre váltanak, bár egyelőre még nem tudják, hogy pontosan mi lesz az új köszönési forma.

Lecseréli a német Lufthansa légitársaság a régi „hölgyeim és uraim” köszönési formátumot, melyet a légitársaság cégcsoportjába tartozó repülőjáratokon is alkalmazni fognak.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Lufthansa mire cseréli a hivatalos angol „ladies and gentleman” vagy a német „Meine Damen und Herren” köszönési formátumot, ugyanakkor azok a légitársaságok melyek már korábban lecserélték a régi köszöntési módot, többségében „mindenkit” vagy „kedves utasaink” megszólítást alkalmazzák.

Az új köszönési formát már június eleje óta – a Pride hónap kezdete – fokozatosan vezetik be a légitársaságok.

Legelsőként az Air Canada vezette be az új üdvözlési formát, még 2019-ben, hogy az egyenlőséget hirdesse, és azonosan köszöntse a járatok utasait. A brit EasyJet hasonlót lépett néhány hónappal ezelőtt, de azóta ismét engedik a járatok személyzeteinek, hogy a régi formátumban köszöntsék az utasokat. Mindezt azok után, hogy az új köszönés felháborodást keltett a légitársaságnál. A Japan Airlines szintén a nemsemleges köszönös mellett tette leg a voksát az angol nyelvű üdvözlésnél, hiszen a japán nyelvben alapból semleges a köszönés: a japán légitársaságnál csupán „jó reggelt”-tel és „jó napot”-tal köszöntik az utasokat.

Forrás: HVG

Címlapkép:
Flight Global

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close