EgyébKiemeltKultúra

Megjelent a pécsi dalszerző, Huber Péter “Melletted” című legújabb dala

A dal egy népszerű producerrel közösen készült, képivilága pedig igen erős koncepciót kapott.

Pár nappal ezelőtt, pontosabban szólva szombaton jelent meg a pécsi énekes-dalszerző legújabb dala a hozzátartozó videoklippel, amely a Melletted címet viseli. Két hónappal ezelőtt mutattuk be a Pécsért.hu olvasóinak Huber Pétert, aki az akkor megjelent Utolér című, motiváló dalát adta ki.

Azóta eltelt időszak alatt sem pihent, keményen dolgozott, melynek meglett a gyümölcse. Soron következő szerzeménye egy kicsit másabb hangzást képvisel, mint az előző dala.

Huber Péterrel beszélgettünk.

Mennyire volt népszerű az Utolér című dalod?

-Az Utolér című dal minden eddigi megjelenést felülmúlt fogadtatás tekintetében. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, privát üzenetben, kommentben, telefonhívásban, személyes találkozásokkor, és nagyon elismerően nyilatkoztak a dalról és a klipről is. Nagyon mély tartalmúnak és sokat mondónak titulálták a dalszöveget, nagyon tetszett mindenkinek a zene.

Hogyan született a Melletted című dal?

-Az egész onnan indult, hogy tavaly amikor kiderült, hogy koncertezni nem lehet, felkerestem Bánkuti Dani zeneipari specialistát, hogy mit gondol, milyen irányba érdemes jelenleg haladni. Akkor említette Somogyvári Danit, hogy vele lenne érdemes együtt dolgoznom. Összehozott vele és abban maradtunk, hogy megnézünk egy dalt, hogy tudnánk e együtt dolgozni. Elküldtem neki egy akusztikus gitáron eljátszott riffet és egy dallamötletet, majd kb 3-4 nap múlva jött is egy demo Danitól. Nagyon tetszett, és annyira másképpen közelítette meg az egész dalt, mint amire én gondoltam először, hogy egy teljesen új alapra helyeztem én is az egész dal koncepcióját. A dalt alapvetően a kényszerű elszigeteltség ihlette, ami egyébként lehetőséget adott arra, hogy több időt töltsek a családommal és egy kicsit áttekintsem, hogy milyen irányba haladt az életem és jelenleg mi az iránya. Ha úgy tetszik, lényegében egy önösszegző dallá kerekedett.

Mesélj egy kicsit a dal klipjéről.

-A klip egy sokadik verzió az ötleteket tekintve. A klip kapcsán is egy nagyon jó csapattal sikerült együtt dolgoznom. A megbeszéléseken mindenféle ötleteket dobáltunk bele a kalapba, hogy milyen történeti szál mentén lehetne ezt megvalósítani. Végülis a klipnek nem is a történeti szála, hanem a képvilága lett talán jobban eltalálva. Sztoriként a videó az alkotói magányt jeleníti meg, ennek képileg sikerült egy erősebb környezetet adni

Várható, hogy a közeljövőben is együtt dolgozzatok Somogyvári Danival?

-Igen, abszolút. Több dal ötlet is ott van már Daninál, a legújabb demókat már át is küldte, és azt kell, hogy mondjam, hogy a Melletted című dalom finoman szólva is csak a kezdete az együttműködésünknek. Kijelenthetem, hogy egyre ütősebb dalok fognak soron következni a közös koprodukciónkban.

Mik a tervek az idei évre nézve?

-A koncerteket tekintve idén sokkal óvatosabb vagyok, mint a tavalyi évben, így a koncertek szervezésének még nem álltam neki, sokkal inkább az új dalokra koncentrálok, illetve arra, hogy a most megragadott stílust egy kicsit jobban megalapozzam, és ezeknek a daloknak a megjelentetésével szeretnék foglalkozni. A tavalyi évben neki álltunk a korábbi dalaim újraértelmezett változatain dolgozni, ezekből pedig néhányat biztosan, meg fogok jelentetni ebben az évben. Koncertek pedig, ha minden jól alakul akkor úgy gondolom, hogy az év utolsó harmadában lesznek.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close