KiemeltKultúra

Színes nyári programok várják az érdeklődőket Pécsett

A pécsi nyári kulturális programok és a város népszerűsítése a célja a most elindult kampánynak.

A Pécs nyitva 2.0 névre keresztelt kampány részeként a város nevezetességei, értékei felfedezését segíti a nyolcvan partnert – például vendéglátóhelyeket, kulturális intézményeket – bemutató és kedvezményeket is kínáló, útlevél formátumú kiadvány, amelyet a kampányhoz csatlakozó szálláshelyeken kapnak kézhez június 15-től a vendégek.

A nyári programokról jelezték: újonnan született állatokkal nyitva áll a Pécsi Állatkert, kitárták kapukat az ismert és népszerű pécsi közgyűjtemények, így a Zsolnay, Vasarely és Csontváry Múzeum, de megrendezik a Régészet napjai című programsorozatot, valamint a Múzeumok éjszakáját is.

Júniusban az érdeklődők részt vehetnek a Pécsi Nemzeti Színház előadásain, majd a Filharmónia Magyarország és a Pécsi Egyházmegye közös programja, a Püspökvári Zenés Esték három alkalommal is várják a nézőket. Közölték: -a nyári estéken a Káptalan Kert, majd a Pécsi Nyári Színház programjai nyújtanak programokat, július közepén pedig a Made in Pécs Fesztivál jelentkezik nyári különkiadással.

A Zsolnay Kulturális Negyedben egész nyáron zajlanak majd a jazztől a könnyűzenén át a komolyzenei koncertekig sokféle zenés rendezvényt kínáló Pirogránit Esték, a létesítményben július 18-ig az Országos Kerámiaművészeti Biennálé tárlata is megtekinthető.

Az augusztusi hosszú hétvégén a Kodály Aperitif Fesztivállal a pécsi hangversenyterem fennállásának tizedik évfordulóját is megünneplik a Pannon Filharmonikusokkal közösen, míg szeptemberben a Zsolnay Fényfesztivál zárja a meghosszabbított pécsi nyarat.

MTI

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close