KiemeltKörnyezetvédelem

A Biokom idén is örökbefogadja a földlabdás fenyőket

Karácsony közeledtével felmerül a kérdés: milyen fenyőfát válasszunk? Műfenyőt, vágottat vagy esetleg földlabdásat? A Biokom az utóbbihoz próbálja meghozni a kedvet azzal, hogy az ünnepek után a pécsiek ismét felajánlhatják ezeket a fenyőfákat a társaságnak.

A földlabdás fenyőfák örökbefogadását tavaly karácsonykor hirdette meg a Biokom először. Így próbálták meghozni a kedvet ahhoz, hogy minél többen válasszanak élő fenyőt az ünnepekre. A földlabdás fáknak számtalan előnye van, kezdve azzal, hogy friss levegőt termel a környezetünkben, hozzájárul a városi faállomány gyarapításához, és emellett évről évre megcsodálhatjuk, hogyan cseperedik a tűlevelű.

Mindez persze csak akkor igaz, ha az ünnepek után a fenyőt kiültetjük a kertbe, és foglalkozunk vele a későbbiekben is. Ez azonban két problémát is felvet: mi van, ha földlabdás fát szeretnénk, de nincsen olyan terület ahova elültethetnénk, vagy ha kert is van, de időnk és energiánk nincs a gondozására?

Ezekre a kérdésekre nyújt a Biokom megoldást azzal, hogy ismét felkínálja a lehetőséget, hogy örökbe fogadják a földlabdás karácsonyfákat. A felajánlásokat 2022. január 1-től 31-ig várják a központi recepciójukon, a Siklósi út 52. szám alatt a nap 24 órájában. Az ily módon összegyűjtött fák a Tüskésréti úton található Városi Csemetekertbe kerülnek tavaszig, majd szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra, ezzel is hozzájárulva a város közterületeinek díszítéséhez és a levegőminőség javításához.

 

Biokom Nkft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close