KiemeltKultúra

A Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok együttműködésében állítják színpadra a Háry Jánost

Muzsikusok, operaénekesek és bábszínészek összjátékában kel életre Kodály Zoltán Háry Jánosa a pécsi Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok zenekar közös produkciójában november végén.

A Háry János című daljátékra épülő, Halasi Dániel rendezésében megvalósuló bábelőadást először november 26-án, majd egy nappal később látható a pécsi Kodály Központ hangversenytermében. Az öt éven felülieknek szóló produkció főbb szerepeiben Váradi Marianna, Haja Zsolt, Bognár Szabolcs, Vermes Tímea és Megyesi Schwartz Lúcia énekel, a bábszínházi művészek – Matta Lóránt, Illés Ilona, Mag Eszter, Papp Melinda, Várnagy Kinga, Czéh Dániel és Arató Máté – és a nagyzenekari muzsikusok mellett közreműködik a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus és a Pannon Gyermekkar.

A bábtársulat honlapján közölt információk szerint a Bóbita Bábszínház a 2021/2022-es évad során a Háry János premierjét követően – számos korábbi produkció mellett – még két új bemutatót tervez. Jövő év januárjától viszik színre Madách Imre művének bábszínpadra alkalmazott változatát, a 14 éven felülieknek szóló Az ember tragédiája című darabot Sramó Gábor, a társulat igazgatójának rendezésében. A társulat és az Apolló Kulturális Egyesület közös produkcióját “a bábjáték és alternatív színház asszociációkra, fantáziára építő, egyszerű eszközhasználata” jellemzi. A következő esztendő tavaszától immár a harmadik produkcióban láthatja a Bóbita közönsége Torzonborzot, a rablót. A Torzonborz és a Holdrakéta című, négy éven felülieknek ajánlott produkciót Schneider Jankó rendezésében mutatják be. A bábtársulat az évad során csaknem húsz produkcióval, havi több mint tucatnyi előadással várja közönségét.

Bemutatókkal, darabokkal és a műsorral kapcsolatban a bobita.hu oldalon további részletek olvashatók.

MTI

Címlapkép: kultura.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close