ÉletmódKiemelt

A Covid-árvák támogatására gyűjt a közmédia Jónak lenni jó! karitatív adománygyűjtő műsora

Elkezdődött az idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampánya, melynek keretében idén a Regőczi István Alapítvány számára gyűjtenek adományokat, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt gyermekek számára.

Az idei évben már tizedik alkalommal gyűjt adományokat a Jónak lenni jó!, a közmédia adománygyűjtő műsora. Áder János az adománygyűjtés sajtótájékoztatóján elmondta: céljuk, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a gyermekeknek, akiknek családját tragikusan érintette a koronavírus-járvány. Hercegh Anita, az államfő felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte: országjáró körútja során az érintettekkel történt találkozásokon azt tapasztalta, hogy az összefogás és az odafigyelés valódi támaszt jelent a családoknak, mert megmozdítja a bennük lévő erőt, az Alapítvány pedig éppen ezt akarja erősíteni, hogy van hová fordulniuk, nincsenek magukra hagyva.

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a Jónak lenni jó! projektvezetője kiemelte: az adománygyűjtő kampánnyal szeretnének minél szélesebb társadalmi réteget megszólítani és adakozásra bíztatni, egyúttal – mint hangsúlyozta – rendkívül fontos az összetartozás és empátia érzésének erősítése az emberekben.

Siklósi Beatrix, a háttérben Áder János államfő és felesége Hercegh Anita
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A kétszeres olimpia bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpia, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi áron nagykövetként segíti a karitatív adománygyűjtést. Nagy Tímea az 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérmét, míg Szilágyi Áron a tokiói olimpián viselt vívó sisakját ajánlotta fel a nemes célra.

A közmédia missziója, hogy a rendelkezésre álló valamennyi eszközzel évről-évre egy jó és nemes ügy mellé álljon – írja a Hirado.hu.

A közmédia adománygyűjtő műsora az elmólt kilenc évben közel 1,7 milliárd forintot juttatott el rászorulókon segítő szervezetek számára. A nemes ügyekhez világsztárok is csatlakoztak; Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jean Paul Belmondo vagy Lewis Hamilton.

Az év végéig elérhető 1357-es adományvonal hívása, vagy az ide küldött sms 500 forint támogatást jelent. A felajánlott relikviák a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolhatóak, és lesznek olyan tárgyak is amely a december 19-i adás során kerülnek árverásre.

Forrás: Hirado.hu

Címlapkép:MTI/Máthé Zoltán

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close