ÉletmódKiemelt

A helyes testtartás elemzését szolgáló berendezést fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetemen

A gyerekek és a felnőttek helyes testtartásának elemzésére is alkalmas egy a Pécsi Tudományegyetemen kifejlesztett, szabadalmaztatási eljárás előtt álló háromdimenziós testszkenner.

A Pécsi Tudománegyetem Egészségtudományi Kara és a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködésében megalkotott eszközzel a helyes testtartást sugárterhelés nélküli képalkotó eljárással lehetséges mérni és elemezni.
A helyes eredmények és – szükség esetén – a megfelelő rehabilitáció, kezelési mód meghatározásához rendkívül jó alapot nyújt a szakemberek számára a berendezés által létrehozott, minden irányban forgatható, nagyítható kép.
A fejlesztés az egyéb elváltozásokra vonatkozó további vizsgálatok szükségességét is megalapozva képes lemodellezni a testtartási rendellenességek hátterében meghúzódó gerincelváltozásokat.

A szakemberek már dolgoznak a testszkennerhez kapcsolódó mobilalkalmazáson is. Annak segítségével a felhasználó az adott állapotára javasolt, otthonról végezhető, célzott gyakorlatokat ajánló mozgásprogramot kaphat kézhez.
A Bay Zoltán KNKft. és a PTE Egészségtudomány Kara – egyebek mellett innovatív egészségügyi és sporttudományi fejlesztések elindítása céljából – a jövőben is együtt fog működni egy szerdán aláírt megállapodás értelmében.

https://youtu.be/s8LvVa0dRN0

MTI

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close