EgyébÉletmódKiemelt

A Kerek Világ Alapítvány idén is szülői tréningeket szervez sérült gyermekek szülei számára

A Kerek Világ Alapítvány az idei évben is folytatta a sérült gyermekeket nevelő szülők számára szervezett szülői tréninget.

A havi rendszerességgel megtartott foglalkozásokon pszichológus, illetve gyógypedagógus közreműködésével a Kerek Világ Általános Iskolába járó sajátos nevelési igényű tanulók szülei megfelelő ismeretekhez, információkhoz juthattak és segítséget kaptak gyermekük neveléséhez.

Lukics Gáborné szülő is több alkalommal részt vett a tréningen, aki elmondta, hogy „ezek az alkalmak a szülői összetartást is erősítik. Olyan emberekkel van lehetősége találkozni, akik hasonló cipőben járnak, mint Ő, ezért lehetőségük van egymás tapasztalatait megosztani, egymást erősíteni, támogatni. Megítélése szerint sok olyan hasznos információhoz jutott, melyre nem lett volna máshol alkalma, ezért továbbra is részt kíván venni a tréningen, várja a folytatást.”

Az előadások tematikájának összeállítására az előzetesen felmért szülői igények alapján került sor. Az alapítvány fontosnak tartja, hogy a különleges szükségletekkel rendelkező gyermekek neveléséhez minden segítséget megadjon az érintett szülőknek.

A program lebonyolítására az EFOP- 3.1.6-16-2017-00007-es azonosítószámú „A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY iskolájának szakmai fejlesztésével” című pályázat adott lehetőséget.

Kerek Világ Alapítvány facebook oldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close