EgyébÉletmód

A Kerek Világ Alapítvány is az idősek megsegítésére siet

Mint korábban megírtuk, PAPI (Program A Pécsi Idősekért) néven ingyenes szolgáltatást indított az idősek megsegítésére a Pécsi Önkormányzat.

Kővári János, a belváros önkormányzati képviselője és egyben – a fogyatékos emberek társadalmi jelenlétének erősítésével, illetve ehhez kapcsolódó oktatási, szociális- és foglalkoztatási tevékenységet végző Kerek Világ Alapítvány vezetője, helyi politikusként elsőként csatlakozott a kezdeményezés támogatásához.

Saját facebook oldalán írja:

“A járvány idején segítő PAPI programhoz felajánlottam két mikrobuszunk és kollégáink közreműködését. Az idősek a megadott call centeren +36-30-573-1764, +36-30-573-9488, +36-30-573-4084 keresztül, illetve a  callcenter@ecsgyk.hu e-mail címen igényelhetik a segítséget főleg élelmiszer és gyógyszer beszerzéséhez, hogy ne kelljen kimozdulniuk!”

Fontos tudnivalók a PAPI-ról:

  • A szolgáltatás teljesen térítésmentes, a csak a megvásárolt termékekért kell fizetni, a szállításért nem.
  • A bevásárlási szolgáltatás egy személynek maximum heti két alkalommal van biztosítva.
  • A program elsősorban az egyedül élő pécsi időseket szolgálja, ezért azt a 65 évnél idősebb, egyedül élő, Pécsett hozzátartozóval nem rendelkező polgárok vehetik igénybe.

Az Önkormányzat továbbra is azt kéri a 65 év feletti pécsiektől, hogy vegyék komolyan az új koronavírus veszélyét, vigyázzanak magukra mindenképpen maradjanak otthon.

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close