ÉletmódKiemelt

A lakók ötletei alapján fejlesztenek két kutyafuttatót Pécsett

Mintegy félszáz javaslatot nyújtottak be a pécsi lakosok két kertvárosi kutyafuttató fejlesztésével kapcsolatban, a beérkezett javaslatok alapján a Biokom már megkezdte a két terület szépítését – közölte az önkormányzat.

Augusztus közepén hirdették meg az ötletbörzét a kertvárosi kutyafuttatókkal kapcsolatban. Korábban a Diana tér környékén található futtató környékén már végeztek felújításokat, ezt követően pedig a Littke József utcai és a Szaturnusz utcai kutyafuttató zöldterületeinek fejlesztésével kapcsolatban várták a lakók javaslatait.

A két említett terület fásítására vonatkozóan a városüzemeltetési társaságelőzetesen készített terveket, ehhez is szintén várták a lakosság véleményét.

A Szaturnusz utcai futtatónál a kerítés közelében kialakult ösvények mellé ültetnek árnyékot adó, a városi csemetekertből származó fákat, ezen munkálatok november végig tartanak majd. A templom felőli kapunál már megmetszették az akácfákat, valamint a körülötte lévő sarjakat kivágták, a Littke József utcában pedig már felöltötték a kutyák által kiásott gödröket.

A két kutyafuttató esetében kiemelt kérés volt, hogy a kerítések és kapuk felújításra kerüljenek; a Littke József utcában év végéig, míg a Szaturnusz utcában jövő év június 30-ig végzik el a munkafeladatokat a szakemberek. Utóbbinál a terület nagysága miatt húzódik el jövő év júniusáig a felújítás, valamint azért is, mert a lakók kérésére a kerítés alatt sűrűbb drótfonallal egészítik ki, hogy a kisebb testű kutyák ne tudjanak átbújni alatta. A Szaturnusz utcai kutyafuttató nyugati oldalára egy új kaput is létesítenek még az év végéig. Erre azért volt szükség, mert a lakók jelezték, hogy a közeli focipályáról sok esetben kerül a kutyafuttató területére a labda, amiért sajnos a kerítésen keresztül, azt megrongálva másztak be a játékosok.

A Szaturnusz utcai kutyafuttató területén lévő padok felújítását is sokan kérték, illetve ezek mellett új padok létesítését is kezdeményezték: év végéig a rossz állapotban lévő padokat felújítják és újakat is helyeznek ki az említett területen. A futtatót esőbeállóval is ellátják, ennek felépítése jövő év márciusáig tart majd.

A lakosság kérésének eleget téve a futtató területén kutyaügyességi játékokat is felállítanak és eb WC-ket is kialakítanak majd.

Annak érdekében, hogy a rongálásokat megelőzzék, vadkamerákat telepítenek, ezzel növelik a környék közbiztonságát.

A lakossági ötletbörzére számos olyan javaslat is érkezet, melyek egyelőre túlmutatnak az önkormányzat lehetőségein> a kutyafuttatók közvilágításának fejlesztése, kutyaitatók létesítése és azok vezetékez ivóvízzel történő ellátása, a Littke József utcai futtató területére vezető járda megépítése. Ezek mind-mind egyenként több milliós, de akár több tízmilliós beruházást is igényel. Azért, hogy ezek a kérések is megvalósuljanak, az önkormányzat pályázati lehetőségeket keres, melyeket figyelembe vesznek a jövőévi költségvetés tervezésénél.

Forrás: Pécsi Önkormányzat

Címlapkép:
kutyashelyek.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close