EgyébKiemelt

A legtöbb riasztást Baranya megyéből kapták a tűzoltók

A vasárnapi viharok miatt rövid idő alatt több mint száz helyre riasztották a tűzoltókat Baranyában, a legtöbb bejelentés Pécsről érkezett.

Vasárnap adtunk hírt arról, hogy a rövid ideig tartó vihar nem kímélte Pécset. Segítséget elsősorban leszakadt faágak eltávolításához kértek a lakosok.

A legnagyobb pusztítást a Komlói úton és annak közvetlen közelében vége,zte a vihar; a viharos erősségű szél az út melleti fákat tépázta meg; hatalmas ágak szakadtak le, egy fa is az útra dőlt, ezzel eltorlaszolva a közlekedést a közeli kis utcákba.

A Meszesi Iskola környékén egy panelház tetejét beszakította a ledőlt kémény, így az épület tetején egy hatalmas lyuk keletkezett és cserépdarabok miatt veszélyessé vált a közlekedés. Máshol a házak közelében fákat csavart ki a földből, olyan erővel, hogy gyökerestül, ketté szakadt törzzsel dőlt ki.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, és a viharos szélben kellő óvatossággal haladjanak el épületek, fasorok mellett. Ha bajba jutott embert, sérült közművet látnak, tegyenek bejelentést a 112-es telefonszámon.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close