ÉletmódKiemelt

A munkaadók előírhatják a védőoltást, novembertől kötelező lesz a maszkviselés a közösségi közlekedési eszközökön

Három intézkedést jelentettek be a Kormányinfón, melyek közül az egyik, hogy a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként. Visszatér a kötelező maszkivselés a közösségi közlekedési eszközökön, és látogatási tilalmat vezetnek be az egészségügyi intézményekben.

A kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtökön tartott Kormányinfón.

Ezt az állam, mint munkaadó érvényesíteni fogja, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról – tette hozzá a miniszter.

Gulyás Gergely ismertette, hogy december 15-ig kell megkapniuk a munkavállalóknak az első oltásokat ott, ahol előírja a munkáltató.

Mindemellett két intézkedést is bejelentettek:

  • November elsejétől a közlekedési eszközkön kötelező a maszkviselés
  • Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat vezetnek be. A szociális intézmények esetén az intézményvezetőket jogosítják fel a látogatási tilalomról való döntésre.
Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close