ÉletmódKiemelt

A Napraforgó fantázia nevet viseli az ország tortája

Vilmoskörte-méz ízesítésű, napraforgó ihlette torta lett az idei év ország tortája.

Idén is megválasztották az ország tortáját, immáron tizenötödik alkalommal. Az idei tortát Fodor Sándor budapesti Habcsók Cukrászda cukrásza készítette, melyet a Napraforgó fantázia névvel látott el.
Magyarország Cukormentes Tortája versenyét és az „Egy a Természettel” versenyt Füredi Krisztián cukrászmester nyerte meg, a „Beszterce Rózsája” és a „Nimród” elnevezésű süteményeivel.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete minden évben kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült recepteket várnak, kifejezetten olyan tortákat, melyek az ünneppel vagy Magyarországgal szoros összefüggésben vannak, ráadásul kiváló minőségűek melyek természetes és egészséges alapanyagokból készülnek.

Fodor Sándor elmondása szerint a tortáját a nyári napraforgók ihlették, tortájához felhasznált vilmoskörtét, hársmézet, joghurtot, pirított napraforgót, valamint karamellizált csokoládét is.

Csokoládés, ropogós talpon, búzalisztmentes, pirított napraforgó-őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek” – ismertették.

Fotó: Nagy Mihály

A verseny második helyén a szintén budapesti, Nándori Cukrászda által készült Őszi Pitymallat szerepel, míg a harmadik helyet a Szabolcsi rubato, Lakatos Pál, a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda alkotása kapta.

Forrás: Telex

Címlapkép: MTI

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close