KiemeltKultúra

A pécsi és az eszéki művészeti egyetem hallgatói közös koncert keretében adják elő a Carmina Buranat

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete és az eszéki Művészeti és Kulturális Akadémia közösen adják elő Carl Orff Carmina Burana című kórusművét Lakner Tamás vezetésével.

A projekt során a Pécsi Tudományegyetem kórusai, valamint a Josip Strossmayer Egyetem Eszék-Művészeti Akadémia közösen lépnek fel. A közös munka során megismerik egymás kóruskultúráját, és a közös együttműködés során közös koncertet adnak mindkét országban: Eszéken, Slavonski Brodban, Villányban és Pécsett. A kórusok a műhelymunkák során Kodály Zoltán és néhány horvát kórusszerző jellegzetes művére építik tudásukat, melyek mellett Carl Orff Carmina Burana című szerzeményét is megtanulják. A két intézmény a közös munkák során tapasztalatokat szerezhetnek tanulmányaikhoz.

A projekt hozzájárul a hallgatók szakmai fejlődéséhez, a két ország együttélésének optimálásához, a baráti kapcsolaton fenntartásához, mindezt azzal, hogy megismerik egymás kultúráját. A projekt célja, hogy megerősítse a mélyen gyökerező magyar-horvát együttműködést. A horvát nemzetiségek régóta otthonra leltek Pécs városában, a határ közelében élő magyarok Horvátországban is békében élnek. Számos példa van a kulturális együttműködésre, amelyek számos lehetőséget kínálnak a kulturális találkozásra. A projekt hozzájárul a kapcsolatok megünnepléséhez és bővítéséhez is.

Koncertek helyszínei, időpontjai:

Eszék – szeptember 23.
Villány – szeptember 24. 17:30, Rendezvény tér
Pécs – szeptember 25 19:00 Kodály Központ
Slavonski Brod – 2022. március. 31.

Forrás: PTE

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close