EgyébKiemelt

A Pécsi Köztemető készül Mindenszentek napjára

Mindenszentek és halottak napja közeledtével a látogatók száma jelentősen megnő a pécsi temetőkben, de a Biokom NKft., mint a Pécsi Köztemető üzemeltetője ebben az időszakban is mindent megtesz a kegyeletgyakorlás megkönnyítése és a méltó emlékezés biztosítása érekében.

Az ünnepi hétvégén, október 30. és november 1. között ügyeleti szolgálatot tartanak a Siklósi út 43. sz. alatti irodaépületben 9.00 – 17.00 óráig. A hozzátartozók részére teljes körű ügyintézéssel készülnek, a temető ügyfélszolgálata a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézés és a temetésfelvétel tekintetében is rendelkezésre áll.

A megemlékezés zavartalansága érdekében szakipari munka (síremlék-, járdaépítés) október 22-én 15.00 órától november 03-án 07.30 óráig nem végezhető, kivéve az ebben az időszakban történő temetés előkészítését és az ahhoz kapcsolódó szakipari munkát.

A temetőben 2021. november 1-én és 2-án személygépkocsival csak a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők közlekedhetnek. A sírkerten belüli könnyebb közlekedést 2021. október 29. – november 2. között elektromos kisautóval biztosítják.

A Biokom Nkft ara kéri a látogatókat, hogy a sírgondozásból keletkező hulladékot a parcella szélén lévő tárolóba gyűjtsék, a gyertyákat pedig körültekintően helyezzék el, hogy ne okozzanak tüzet.

Annak érdekében, hogy könnyebb legyen a parkolás parkolás október 23-tól november 2-ig a temető bővítési területét is igénybe lehet venni, ahol a várakozás ingyenes. A terület a Nagyárpádi útról közelíthető meg. A Siklósi úti Interspar parkolója az épület átépítése miatt jelenleg zárva van, de az ünnep idejére egy részét megnyitják, így a temetőlátogatók ott is tudnak majd várakozni gépjárműveikkel. A sírkert környékén kijelölt további parkolókról és forgalomkorlátozásokról a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság adott részletes tájékoztatást, melyet IDE kattintva lehet elolvasni.

A temető november 9-ig 6.00 órától 20.00 óráig, november 10-től pedig 7.00 órától 17.00 óráig tart nyitva. A sírkertet a zárás után a Nagyárpádi úti portánál lehet elhagyni.

A korábbi évekhez hasonlóan a Pécsi Központi Temetőben mindenszentek és halottak napi megemlékezést is tartanak egyházi közreműködéssel, amely 2021. november 1-én, hétfőn 17.00 órakor a ravatalozó előtti téren kezdődik.

Biokom NKft.

Címlapkép: Biokom NKft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close