KiemeltKultúra

A Pécsi Nemzeti Színház Adventi Erkélykoncert sorozatával csatlakozott a pécsi adventi programokhoz

Elkezdődtek az Advent Pécs 2021 programjai, melynek egyik ékes eleme a Pécsi Nemzeti Színház Adventi Erkélykoncertjei is.

Nincs is annál hangulatosabb, mint amikor egy finom forralt bor társaságában körbe sétálni Pécs belvárosát, miközben rácsodálkozhatunk a karácsonyi meseországgá változott főtérre, ahol számos felnőtt és gyermekprogram várja az érdeklődőket. Az Adventi időszak beköszöntével Pécs is sorba kínálja a karácsonyra hangolódó programokat, ez alól a Pécsi Nemzeti Színház sem kivétel.

Nyár elején került megrendezésre a nagy sikert arató nagy sikert arató Erkélykoncertek, melynek keretében a színház társulata és annak énekkara a színház elmúlt tíz évének operett- musical- és operarepertoárjából válogattak zenés műveket, hogy megörvendeztessék a nagyérdeműt.

Az Adventi Erkélykoncertek során az ünnepkörhöz illő kortárs és klasszikus versek, prózai művek részletei mellett a Pécsi Nemzeti Színház Énekkarának előadásában karácsonyi kórusmuzsika hangjai töltik meg a színházteret, ezzel is elősegítve az adventi hangulat megteremtését.

Az első koncertre november 27-én került sor, és az elkövetkező három adventi szombaton ismétlik meg az ünnepi programsorozatot.

 

Forrás: Pécsi Nemzeti Színház

Címlapkép: Körtvélyesi László

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close