KiemeltKultúra

A Pécsi Tudományegyetem alkotótábora Kalocsán – Megállapodás születik a Viski Károly Múzeum és az egyetem között

Az idei évben Kalocsa volt a helyszíne a Pécsi Tudományegyetem‒Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara környezetkultúra szakos hallgatói számára rendezett alkotótábornak. A résztvevők a különböző tematikájú képzőművészeti műhelyekbe bekapcsolódva élvezhették a közös alkotás örömét – tájékoztatta szerkesztőségünket közleményében a Viski Károly Múzeum. A közlemény folytatásából megismerhettük az alkotótáborozó hallgatók kalocsai programjait is, valamint megtudhattuk azt is, hogy az itt készült alkotásokból összeállított kiállítás jövő kedd délután tartandó megnyitóján az egyetem és a múzeum közötti együttműködési megállapodást írnak alá.

Az alkotótábor megvalósulását az NKA Iparművészeti Kollégiuma támogatta.
A hallgatók az alkotói munka mellett számos programban vettek részt. A Viski Károly Múzeum Kalocsa szervezésében tárlatvezetésen ismerkedtek meg Kalocsa történelmével és népművészetével. A Schöffer Gyűjtemény programjain Schöffer Miklós életművébe kaphattak betekintést, és tanulmányozhatták a kinetikus művészetet.

A Schöffer Gyűjtemény adott helyet az Építészeti makett tervezés workshopnak, ahol az építészeti makettkészítés alapjaival ismerkedtek meg a diákok. E mellett az alkotótábor résztvevői látogatást tettek Schöffer Miklós tanítványának és munkatársának, Dargay Lajos szobrászművésznek egykori műtermében, valamint a Dargay Lajos Művészeti Alapítvány kezelésében lévő Dargay Lajos-hagyaték feldolgozásában is tevékenyen részt vállaltak.

A nyolcnapos alkotótábor alatt készült munkákból 2021. szeptember 14-én, jövő kedden délután öt órakor nyílik kiállítás a Nicolas Schöffer Gyűjteményben.

A kiállításmegnyitó keretében a Viski Károly Múzeum Kalocsa és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara közötti együttműködési megállapodást írnak alá a felek.

kalohirek.hu

Címlapkép: kalohirek.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close