KiemeltKultúra

A Pécsi Tudományegyetem is résztvesz idén a Zsolnay Fényfesztiválon

Idén az egyetem két kara is közreműködik a Zsolnay Fényfesztiválon. A Fény Útja egy új helyszínnel bővül, az Általános Orvostudományi Kar újonnan épült campusa előtti parkban egy különleges installáció felállításával készülnek. Valamint idén a Művészeti Kar hallgatói között hirdetett verseny 3 győztese tervezheti meg a Janus Pannonius utcában megvalósuló Fényszőnyeg kreatív tartalmát, mely évek óta a fesztivál egyik közönségkedvenc helyszíne.

Idén is várjuk, hogy az ország első és egyetlen fényfesztiválján, szeptember 30. és október 3. között fényköntöst kapnak az épületek, fényszőnyeget az utcák, miközben a Székesegyház monumentális homlokzatát a nemzetközi verseny legjobb 3D-s, mozgóképes vetítései keltik életre. New York, Hong Kong, Amszterdam és Toronto után hazánkban most először látható a Talking Heads című fényalkotás; két híres Csontváry-festmény kel életre; miközben földönkívüli fénylényekkel is találkozhatnak az érdeklődők!

A pécsi belvárost átszelő Fény Útján végigsétálva 23 helyszínen láthatóak hol grandiózus, hol szívmelengető, hol extravagáns – de minden esetben elképesztően látványos, térspecifikus fényinstallációk.

New York, Hong Kong, Amszterdam és Toronto után hazánkban először Pécsen lesz látható Vicsek Viktor és a Limelight Talking Heads című szenzációs alkotása. Az installáció két darab 3 méteres fejből áll, melyeken 4000 LED lámpa világít. A dinamikus szobor kompozícióban a fejek a lámpák felvillanásával kommunikálnak, arckifejezésük a mondanivalóval együtt változik, érzelmeket fejez ki – ilyet az országban még nem láthattunk!

PTE

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close