EgyébKiemelt

A Szabadságutca idős platánjai kapnak ápolást

A Szabadság utca és az Indóház tér platánfái több, mint 100 évesek, szükségük van a gondozásra, éppen ezért a Biokom Nkft. 2021. november 8-tól megkezdi a fák metszési munkálatait.

A városkép egyik meghatározó eleme a Szabadság utcai platánfasor, amelynek legtöbb egyede már több, mint 100 éves. A fasor teljes körű metszését utoljára 2016 decemberében végezték el a Biokom Nkft. szakemberei, azóta csak egy-egy fát érintő beavatkozások voltak.

Az elmúlt 5 évben a hatalmas koronákban kisebb száraz ágak jelentek meg, egyes ágak közel kerültek az épületekhez, azok tetőszerkezetéhez, néhány takarja a közvilágítást, vagy az út, parkoló űrszelvényébe lóg – ezek visszametszése vált szükségessé az utcában nyolc éve telepített fapótlások fáinak alakító metszése mellett. Ezeket a munkákat 2021. november 8-án kezdik meg a szakemberek, amelyek várhatóan két hétig zajlanak majd. A lakossági jelzéseknek megfelelően a metszéshez kapcsolódóan az épületek ereszcsatornájába hullott lombot, apró gallyakat is eltávolítják a Biokom munkatársai.

A mintegy 80 fa metszését saját emelőkosaras autóval több ütemben, szakaszosan végzik. A munka idejére az adott nap érintett fák alatt a parkolás tilos lesz, és környezetükben a forgalmat is korlátozzák – rövid időre akár teljes forgalmat is meg kell majd állítani – annak érdekében, hogy a fákhoz a szakemberek hozzáférjenek, és a munkát biztonsággal kivitelezzék. A metszést igyekeznek úgy végezni, hogy azzal a buszforgalmat ne zavarják.

A Biokom Nkft. a munkálatok ideje alatt kéri a lakosság, az autósok, üzlettulajdonosok közreműködését, türelmét és megértését!

A metszési munkákkal párhuzamosan az Indóház téren, a Vasútigazgatóság előtti járda burkolatát is megjavítják, így az ott található buszmegálló ideiglenes áthelyezésére kell számítani.


Forrás és címlapkép: Biokom Nkft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close