KiemeltKultúra

A vatikáni Sixtus-kápolna kórusa is fellép az Orgonák éjszakáján

A vatikáni Sixtus-kápolna kórusa is koncertet ad szombaton az Orgonák éjszakáján, amelyen országszerte több mint 100 programmal száznál is több helyszínen, köztük Pécsett is várja a szervező Filharmónia Magyarország az érdeklődőket.

Templomok, terek és különleges helyszínek adnak otthon országszerte az orgonák éjszakája rendezvénynek, amelyre idén különleges hangszerpárosításokkal és látványos társművészeti programokkal is készülnek a szervezők.

Az idei esemény fő programja lesz a vatikáni Sixtus-kápolna kórusának fellépése Budapesten, a Szent István-bazilikában.
Ferenc pápa kórusát Josep Solé Coll orgonista kíséri, vezényel Marcos Pavan. A pandémia óta először lépnek fel külföldön, az orgonák éjszakája mellett csütörtök este a szegedi Dómban, pénteken a pécsi Bazilikában adnak koncertet.  

Kecskeméten öt templomban lesznek rendezvények, Szegeden szabadtéri programokkal készülnek, a Reök-palota előtti téren még az Orgonák éjszakája nevű fagylaltkelyhet is meg lehet kóstolni.
Egy mozgó orgona Dél-Dunántúl strandjain utazik keresztül a Balatonboglári kilátóig. Pécsen egyebek mellett Magtár Látogatóközpontban lesznek programok, a Színház téren pedig virtuális orgonát próbálhatnak ki a gyerekek. A Kodály Központban egyebek mellett új orgonát avatnak, zárásként pedig fényfestéssel kísért orgonakoncerttel várják az érdeklődőket – sorolta a programokat az ügyvezető. 

Ebben az évben is sokan csatlakoztak saját programokkal az orgonák éjszakájához: Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken, de még Németországban is készülnek eseményekkel.

MTI

Címlapkép: Filharmonia Magyarország

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close