
A gyermekek megismerkedhettek a szüretelés menetével.
Szorgos kezek szüreteltek a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében. Az apró segítség a rácvárosi óvodából érkezett, akik megismerkedtek a szüret minden lépésével; megismerkedtek a szőlőfajtákkal, azzal, hogyan zajlik a szőlő szüretelése.
Ezekután az apróságok kisollóval és kiskosárral a kezükben, felügyelet mellett neki állhattak a szőlő szüretelésének, amit a végén darálók segítségével dolgoztak fel.
A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében több, mint 1500 fajta szőlőt termesztenek, amelyek között találhatóak olyan fajták is, amelyek magnélkül teremnek, ezek ideálisabbak lehetnek a gyermekek számára.
Az apró óvodások kisebb műsorral készültek a kutatóintézet dolgozói számára, ezzel a szüreti lehetőséget megköszönve.
Forrás: PTE
Címlapkép: PTE