ÉletmódKiemelt

Apró kezek segítették a szüretelést a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében

A gyermekek megismerkedhettek a szüretelés menetével.

Szorgos kezek szüreteltek a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében. Az apró segítség a rácvárosi óvodából érkezett, akik megismerkedtek a szüret minden lépésével; megismerkedtek a szőlőfajtákkal, azzal, hogyan zajlik a szőlő szüretelése.

Ezekután az apróságok kisollóval és kiskosárral a kezükben, felügyelet mellett neki állhattak a szőlő szüretelésének, amit a végén darálók segítségével dolgoztak fel.

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében több, mint 1500 fajta szőlőt termesztenek, amelyek között találhatóak olyan fajták is, amelyek magnélkül teremnek, ezek ideálisabbak lehetnek a gyermekek számára.

Az apró óvodások kisebb műsorral készültek a kutatóintézet dolgozói számára, ezzel a szüreti lehetőséget megköszönve.

Forrás: PTE

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close