KiemeltKultúra

Arany János Toldi című művéből készít sorozatot a közmédia

A Duna Televízió szeptember 19-én vasárnap este mutatja be a kecskeméti rajzstúdió által készített Arany János Toldi elbeszélő költeményéből készült animációs sorozatot.

Szeptember 19-én a Duna Televízió műsorára tűzi a legújabb animációs sorozatát, mely Arany János Toldi című elbeszélő költeményéből készül. A több generáció számára szóló, 13 részes animációs sorozatot a Kecskemétfilm Kft. műhelyében készítették, kézzel készült technikával.

Bakonyi Péter, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. Gyermek, Ifjúsági és Film Főszerkesztőségének főszerkesztője az animációs sorozat kapcsán elmondta: a közmédia alapvető missziója, hogy a kultúrát, irodalmat közvetítse.

Hangsúlyozta: nagy büszkeség, hogy ez a sorozat a Duna Televízió képernyőjére kerül, hiszen az adaptáció hidat képez a nemzedékek között és generációkat köt össze. A főszerkesztő szerint a legkisebbek, a középkorúak és az idősebbek is együtt ülhetnek a képernyő elé, a Toldi minden generáció számára egyaránt tartogat mondanivalót.

A sorozatot hat vasárnapon át vetíti a Duna Televízió, első alkalommal, három, az azt követő hetekben pedig két-két rész lesz látható az animációs sorozatból, mely az Arany-eposz szerkezetének megfelelően előhangból és tizenkét részből áll.

Érdekesség, hogy Petőfi Sándor skicces rajza alapján megformálva felbukkan a sorozatban Arany János alakja is.

A Toldi szeptember 19-től 19 óra 40 perctől lesz látható a Duna Televízión.

Forrás: MTI

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close