KiemeltKultúra

Az emlékezés formái – kiállítás a Zsolnay Negyed m21 Galériájában

Az emlékezés formái rendhagyó kiállítás, mely folyamatosan épül és átalakul. 2021. december 9. és február 20. között, összesen 2 részletben valósul meg az m21 Galériában a Zsolnay Negyedben.

Az itt bemutatott kortárs művészeti projektek az emlékezés formái köré épülnek: az öt érzékünk mindegyike emlékeket idéz fel bennünk: a tapintással érzékelt vagy sötétben kitapogatott tárgy vizuális emlékképeinket hívja elő, a különféle színek élményeket, hangulatokat idéznek, mint ahogy a zene is képes számunkra színélménnyé, láthatóvá válni.

Egy-egy valaha látott forma vagy mozdulat is „déjá vu” élményt kelthet bennünk, nem is beszélve a teába mártott kekszről, amelynek ízélménye az eltűnt idő, az egykori gyerekkor nyomába űzi a regényíró Marcel Proust.

A program 1. részének kiállító művészei: Góg Angéla ételdesigner, Gyenes Zsolt médiaművész, Kozári Hilda képzőművész (F), a Kiégő Izzók fényművészei.

A kiállítás első része 2021. december 9. és január 20. között látogatható,
a második rész 2022. január 20. és február 20. között tekinthető meg naponta kizárólag kizárólag az alábbi időpontokban:

 A kiállítás hétfő kivételével naponta 13.00 – 17.00 óra között tekinthető meg.

 

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Címlapkép: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close