ÉletmódKiemelt

“Az én apám” címmel pályázatot hirdet a Pécsi Egyházmegye

A Ferenc pápa által meghirdetett Szent József-évben a Pécsi Egyházmegye Családreferatúrája pályázatot hirdet „Az én apám” címmel (a címben szereplő „én apám” kiterjeszthető nagyapákra, dédapákra is).

Ferenc pápa 2020. december  8-án meghirdette a Szent József-évet, mely 2021. december 8-ig tart. A Szentatya ezzel arra hív bennünket, hogy tekintsünk Szűz Mária jegyesére, Jézus nevelőapjára, és tanuljunk tőle, mert ő a katolikus Egyház védőszentje.

Pályázati felhívásunkkal célunk, hogy a figyelem középpontjába állítsuk a férfiak (apák, nagyapák, dédapák) szerepét a családok életében, s hogy hálánkat, köszönetünket fejezzük ki életükért, jelenlétükért. Tehetjük mindezt a pályázatunkban az alábbiakban megnevezett formák valamelyikében, korosztályok szerint:

  • novella: 1-4 oldal terjedelmű (Times New Roman betűtípus, 12-es méret) prózai mű, személyes élmények leírásával, PDF formátumban.
  • vers: PDF formátumban
  • rajz: pályázónként 1 db A4 formátumú alkotás (vegyes technika: pl. ceruza, filc, festék, …)
  • fotó: pályázónként 1 db digitális fotó (képformátum: jpg, file mérete: 1-6 MB között)
  • videóklipp ( 3 percben)

A pályaművek – egyéni jelige megadásával – a következő email címre küldendők: szentjozsefev@pecs.egyhazmegye.hu. A jeligén túl meg kell adni az alábbi személyes adatokat is a pályaművet készítőkről, hogy a nyertesek kiértesíthetők legyenek: a pályázó neve, születési dátuma, email címe. A beérkezett pályaműveket zsűri értékeli, és az első három helyezettet korcsoportonként, kategóriánként díjazásban részesíti.

Az elektronikusan beküldött pályaműveket tartalmazó csatolmányok file-nevét a következő módon kérik megadni:  JELIGE_KATEGÓRIA_SZÜLETÉSI IDŐ ÉV HÓNAP ÉS NAPJA  Kategória lehet novella, vers, rajz vagy fotó (minta egy file névre:  kisjeges_vers_19890619).

Beadási határidő: November 5.

További információ a pályázattal kapcsolatosan a Pécsi Egyházmegye weboldalán érhető el.

Forrás és címlapkép: Pécsi Egyházmegye

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close