GazdaságKiemelt

Az innovatív termékekre fókuszál a jövőben a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.

Egyre inkább az innovatív, nem füstölő dohányipari termékekre helyezi a hangsúlyt és tovább növelné dolgozói létszámát a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. (BAT PD) – mondta a vállalat ügyvezető igazgatója a gyár 110 éves fennállása alkalmából szervezett szerdai ünnepségen, a baranyai megyeszékhelyen.

Orosz Zoltán a Pécsen három önálló gyáregységben több mint 820 embert foglalkoztató társaság belvárosi üzemében tartott jubileumi ünnepségén azt mondta, a BAT stratégiájának részeként az innovatív, füstöt ki nem bocsátó, így az emberi szervezetet kevésbé megterhelő dohányipari termékek szerepe egyre hangsúlyosabb a világban, így a vállalat is ezek előállítására, fejlesztésére fókuszál a jövőben.
Az ügyvezető igazgató az MTI érdeklődésére közölte: cégük stabilan működik és a jövőt illetően is optimisták, ugyanis – bár a hagyományos dohánytermékeket fogyasztók lakosságban betöltött aránya egyre kisebbaz új termékek, így például a hevítéses technológián alapulók cigaretták, nikotinpárnák, piaca folyamatosan bővül. Utóbbi kapcsán kiemelte: azokból évi kétmilliárd darabot állítanak elő a baranyai megyeszékhelyen.

Orosz Zoltán felhívta a figyelmet arra is, hogy a vállalat megbecsüli munkavállalóit, számukat folyamatosan emeli, s jelenleg is 65 nyitott pozícióra keresnek dolgozót.
Péterffy Attila, Pécs polgármestere kiemelte: a pécsi dohánygyár mindig élen járt a fejlesztésekben, képes volt időről időre megújulni és képében a tulajdonos jelentős és folyamatos innovációinak köszönhetően modern, világszínvonalú termelővállalat működik Pécsen.

A 2021-ben 25,68 milliárd font bevételt és 10,2 milliárd font nyereséget termelő BAT vállalatcsoport világszerte     több mint 175 országban van jelen és 52 ezer munkavállalót foglalkoztat.
A BAT a magyar piacon a BAT PD révén van jelen, amely az 1912 óta termelő pécsi dohánygyár felvásárlásával jött létre 1992-ben.
A BAT PD tavaly májusban jelentette be, hogy átalakítja a pécsi dohánygyár termelését, mert világszerte megnőtt a kereslet az újgenerációs termékek, így a dohánymentes nikotinpárnák iránt.
A dohánygyár akkori közleményében azt írták, hogy a legtöbb cigarettamárka helyi gyártását beszüntetik, csak az egyik legismertebb hazai márka előállítását tartják meg Pécsen és a jövőben túlnyomórészt nikotinpárnákat gyártanak.
A BAT PD több mint 900 embernek ad munkát, ebből a nikotinpárnák és szivarkák előállítását, valamint vágott dohány előkészítését végző pécsi gyáregységekben több mint 820-an dolgoznak.
A cég az MTI érdeklődésére korábban közölte: a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak a pécsi nikotinpárnagyár fejlesztésére, onnan ugyanis több mint 30 országba exportálnak termékeket. A társaság céljai között szerepel, hogy a pécsi gyáregység a termékkategória legnagyobb európai előállítója legyen a jövőben. Ezzel összhangban a tavaly Magyarországon is bevezetett hevítéses termékcsaládjuk további fejlesztését is stratégiai fontosságúnak tartja a BAT PD – hívták fel rá a figyelmet.

 

MTI
Címlapkép:MTI/Sóki Tamás

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close