EgyébKiemelt

Az Óbudai Egyetem és a Magnus Aircraft Zrt. közösen fejleszt elektromos repülőgépeket

A piaci idényekhez igazodva az Óbudai Egyetem és a Magnus Aircraft Zrt. innovatív együttműködésről állapodott meg a túrautakra alkalmas elektromos hajtású repülőgépek fejlesztésére.

Kovács Levente rektor szerint eddig is jelentős erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy növeljék a légiipar elvárásaihoz illeszkedő mérnöki kompetenciákat, repülőmérnöki, -technológusi, illetve különböző szintű pilótaképzési programokat is tervbe vettek. Az új szakok – akkreditációt követő – indítási már a jövő tanévtől is megkezdődhet.

A Magnus Aircraft Zrt-vel 4-6 üléses hibrid, és elektromos repülőgépek fejlesztését tervezik. A munkában az újtípusú légijármű létrehozása érdekében az egyetem a hajtáslánc (a repülő hajtását biztosító rendszer) tervezésével, a Magnus Zrt. szakemberei pedig a géptest kialakításával, összeszerelésével, tesztelésével vesznek részt.

Tarány Gábor a Magnus Aircraft Zrt. elnök-tulajdonosa kifejtette, cégük mindent megtesz azért, hogy hogy az együttműködés eredményeként mielőbb piacra kerülhessen a közös fejlesztésű repülőgép.

A 2014-ben alapított Magnus Aircraft Zrt. Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő – környezeti szempontokat is figyelembe vevő- repülőgép-fejlesztéssel, – gyártással és -forgalmazással foglalkozó vállalkozása. A világon az elsők között fejlesztették ki tisztán kompozitanyagokból készülő, kétüléses, műrepülésre alkalmas repülőgépet. A fenntarthatóság jegyében kerozin helyett benzinnel működő gépek gyártását is elindították.

MTI

Címlapkép: Magnus Aircraft Zrt.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close