EgyébKiemelt

Az ostorfákat permetezik pajzstetű ellen

A Biokom Nkft. 2021. szeptember 30-án éjszaka végezteti szakvállalkozóval az Erreth Lajos utcában az ostorfa állomány pajzstetvek elleni növényvédelmi munkáit. Ezek azok a kártevők, amelyek az idei évben különösen sok gondot okoztak a lakosság számára a kártételük során lecsöpögő mézharmattal.

A permetezés az éjjeli órákban zajlik, este 10 órától másnap hajnal 4 óráig. A felhasznált permetszerek: Vektafid A (rovarölő) Decis Mega (rovarölő). A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, úgynevezett szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásra szakemberek számára engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 35 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre nem, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (például gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

kezelendő faállomány épületekhez való közelsége által érintett lakosság szíves türelmét kérik a munkálatok ideje alatt. A permetezést éjszaka tervezi elvégezni a társaság, így arra kérik az érintett lakosságot, hogy az általuk fontosnak tartott intézkedéseket (például ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése) szíveskedjenek még a permetezés előtt, este elvégezni. Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!

A Biokom Nkft. felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

BIOKOM Nonprofit Kft. közleménye és címlapképe

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close