EgyébKiemelt

Az ünnepek után kezdődik a kertvárosi körforgalom alatti vízhálózat cseréje

Az elmúlt hónapok meghibásodásai miatt a Tettye Forrásház Zrt. átépíti a Keszüi út – Megyeri út – Nagy Imre úti kereszteződés alatti, Kertváros ivóvizét biztosító vízhálózati csomópontot. A munkálatok alatt december 28-tól egy hónapra lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

A városrész 50 ezer lakosát ellátó, csaknem fél méter átmérőjű vezeték sajátossága, hogy az építésekor a felmerülő iránytöréseket gyári idomok helyett helyszínen melegített és hajlított szálcsövekkel alakították ki 1975-ben – ezek a speciális részek hibásodtak meg egymás után az utóbbi fél évben. A Tettye Forrásház Zrt. szakemberei januárban egy gondosan megtervezett felújítás során átépítik a csomópontot: a munkálathoz gyártott, nagy átmérőjű ívidomok felhasználásával kicserélik a régi vezeték egy szakaszát, és kikerülik vele a körforgalmat.

Az előkészítő munkákhoz december 28-án 8.00 órától lezárják a körforgalom Keszüi úti behajtóját és Megyeri úti kihajtóját. A január 3-án kezdődő vezetékcserék után a körforgalmat január második felében ideiglenesen, betonszintig helyreállítják. A tervek szerint 2022. január végén állhat vissza az eredeti forgalmi rend a kereszteződésben, amely – az aszfaltüzemek újraindulásával – tavasszal kap végleges burkolatot.
Az időjárás (tartós fagy, ónos eső, hó) módosíthatja a tervezett menetrendet!

Terelőútvonal december 28-tól:

  • Nagy Imre út – Keszüi út – Táncsics Mihály út – Móra Ferenc utca – Megyeri út
  • Maléter Pál út – 57-es út – Vásártér utca – Megyeri út

 

Forrás és címlapkép: Tettye Forrásház Zrt.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close