Életmód

Befejeződött az infrastrukturális fejlesztés a Kerek Világ Alapítvány Iskolájánál

A KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, keretében sikeres pályázatot nyújtott be „Köznevelés támogató szerepének erősítése” c. felhívásra.

Az Alapítvány sajtóközleményét változtatás nélkül közöljük:

Pályázatuk „A köznevelés esélyteremtő szerepe a Kerek Világ Alapítványnál” címmel, az EFOP-4.1.6-16-2017-00009 azonosító számon regisztrált, és 2019.04.01.-2020.12.29. között valósult meg. A pályázaton az Alapítvány 157,67 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek támogatási mértéke 100%. A projekt a Pécsett működő Kerek Világ Általános Iskolában valósult meg.

Az átfogó cél volt az inkluzív, méltányos és minőségi neveléshez és oktatáshoz való hozzáférés javítása, a nevelési-oktatási egyenlőtlenségek csökkentése, megfelelő infrastrukturális háttér kialakításával. Jelen projekttel megvalósult a Kerek Világ Általános Iskola, mint súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekeket ellátó intézmény, infrastrukturális fejlesztése, megújulása, épületbővítés által.

A fejlesztés eredményeként létrejött a KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY általános iskolájának (7627 Pécs, Gesztenyés u.2.) egy új, 2 szintes szárnya, a kellő előírások és akadálymentesítési szabályok betartásával. A két szinten helyet kapott 3 csoportszoba (fejlesztő), 1 terápiás (Snoezelen) szoba, egy tárgyaló helység, egy tároló, illetve egy közösségi hely, mindegyik a szükséges szociális kiszolgáló helységekkel.

A pályázaton elnyert európai uniós támogatási összeget az Alapítvány az épület bővítésére, valamint eszköz beszerzésre fordította, mely eszközök az infrastrukturális fejlesztés használhatóságát szolgálják.

A projektről részletes információt a http://kerekvilagalapitvany.hu/palyaztok/efop-4-1-6-16-2017-00009/ oldalon olvashatnak.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close