EgyébKiemelt

Beruházás: Mi építeni akarunk és fogunk! – Hargitai János a pécsi stadionról

Korábban beszámoltunk az epiteszforum.hu által közölt hírről, miszerint költségvetési átszervezés miatt egyelőre nem épül meg a Bozsik Aréna mintájára tervezett 8000 fős stadion Pécsen. Erre reagált saját Facebook-oldalán Dr. Hargitai János, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, aki elárulta, új kormányjavaslatot készítenek elő, mert Pécsnek szüksége van a létesítményre.  – írja a Nemzeti Sport.hu.

A pécsi aréna építésének előkészítésére a Pécsi Sport Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, a megvalósításra a Beruházási Ügynökséget jelölték ki, a telekvásárlást szeptember végére tervezték.

A pécsiek többsége azonban az építkezések ellen volt, a kormány pedig a december 24-én megjelent Magyar Közlönyben visszavonta a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló kormányhatározatot.

Erre reagált hétfőn saját Facebook-oldalán Dr. Hargitai János, Baranya megye kereszténydemokrata országgyűlési képviselője, s elárulta, új kormánydöntést készítenek elő.

Adjuk fel a város érdekeit? Nem! Hiszem, hogy a józan, hallgatag többség a városi sportlétesítmények építését akarja. Mi építeni akarunk és fogunk! Kormánytámogatással. Az eddigi konstrukció nem működött, új kormánydöntést készítünk elő. A beruházás előkészítése és megvalósítása a Beruházási Ügynökség feladata lesz” – írta posztjában.

A tervezett létesítmény nemcsak sportcélokat szolgálna, hanem céges rendezvényeknek vagy koncerteknek is otthont adna.

 

 

Nemzeti Sport

Címlapkép: Hargitai János Facebook oldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close