AjánlottEgyébKözéletVélemény

Besértődött a kormányra Pécs polgármestere! A Széchenyi téren még a díszkivilágítást is kikapcsolják!

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv keretében egy újabb adókedvezményeket is tartalmazó, 4 pontos támogatási csomagról döntött.

A gazdasági szereplők adócsökkentését és a magyar családok támogatását célzó program egyik kiemelt pontja, hogy a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók esetében a helyi önkormányzatoknak fizetendő iparűzési adó mértékét a felére csökkentették.

Talán ez volt az első eset a történelemben, amikor a helyi kis- és középvállalkozások adóterheinek csökkentését a pécsi városvezetés nem hogy nem üdvözölte, de gyakorlatilag minden fronton támadta a kormány ide vonatkozó döntését.

https://pecsiertek.hu/tenyek-es-tevhitek-az-iparuzesi-adorol-avagy-mennyit-engedsz-a-felebol-elemzes/

Politika

Politikailag érthető, erkölcsileg azonban rendkívül aggályos a pécsi baloldali (értsd: nem kormánypárti) városvezetés részéről, hogy minden egyes kormányzati intézkedésből politikát gyártanak, holott a jelek szerint a pandémia kitörése óta képtelenek voltak egy valódi gazdaságvédelmi stratégiát kialakítani a város számára.

És ha ez még mindig nem lenne elég, akkor megteszik a vállalhatatlant: nyíltan megtámadják azokat a kormányzati intézkedéseket, melyek a helyi gazdasági élet szereplőinek és magyar családok ezreinek közvetett vagy közvetlen támogatását szolgálja.

Ez nemcsak szégyen, de hatalmas bűn.

Már csak azért is, mert egy Péterffy Attila személyes jelenlétében megtartott közös egyeztetés során Orbán Viktor világosan és egyértelműen utalt rá, hogy a 25 ezer főnél nagyobb lakosú települések esetében – így Pécsett is – a kormány egyenként tekinti át az önkormányzatok pénzügyi helyzetét és az alapján hoznak majd döntést a helyreállítás módjáról és mértékéről.

Vagyis a kormány igyekszik a támogatásokat településenként a lehető legjobban optimalizálni, hiszen minden városnak eltérő gazdasági adottságai és problémái vannak.

Amíg az ellenzéki (értsd: nem kormánypárti) városatyák az iparűzési adófizetési kötelezettség terhének könnyítése miatt(!) az önkormányzatok “kivéreztetésével” riogatják a lakosságot, addig

a kormány kiemelt figyelmet fordít a kis- és középvállalkozások adóterheinek csökkentésére és egyúttal transzparenciát és racionalitást követel az önkormányzatok gazdálkodásában.

Valószínűleg ez üthette ki a biztosítékot az újabban saját politikai koalíciójával is hadat viselő Péterffy Attila fejében, amikor az alábbi bejelentésre vetemedett:

“Pécs is csatlakozik azokhoz a Szabad Városokhoz, amelyek tiltakoznak a miniszterelnök lépése ellen, amely megfelezve az iparűzési adó mértékét ellehetetleníti az önkormányzatok működését.

Ennek értelmében Pécsett december 23-án 19 órától egész estére elsötétedik a Széchenyi tér ünnepi díszkivilágítása és a mindenki karácsonyfája, ahogy a Szabad Városok Szövetségének minden településén.

Sötétség a város felett

Miközben a szivárványos favonat éppen elrobog az elsötétített Széchenyi tér magányos karácsonyfája előtt…Mi szép csendben összekulcsoljuk a kezünket és azt kívánjuk, hogy ezek a saját polgáraikat a kormány ellen politikai túszként bevető “szabad városok” és vezetőik legalább egyszer az életben a saját politikai érdekeiket hátrahagyva csak egyetlen napig tegyenek úgy, mintha normálisak lennének.

Köszönjük.

Korábban írtuk:

https://pecsiertek.hu/oktober-13-peterffy-attila-uj-pecsiseget-hirdetett-bejott/

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close