EgyébKiemelt

Bővült a Kiss&Go parkolók sora Pécsett

Mintegy 40 új, Kiss&Go rendszerű parkolót alakított ki a Biokom Nkft. Pécsen, ezzel kilenc újabb oktatási intézmény megközelítése vált könnyebbé, gyorsabbá és környezetkímélőbbé.

Lényegében befejeződtek a munkálatai annak az összesen 43 Kiss&Go parkolónak, amelyek 9 pécsi oktatási-nevelési intézmény megközelítését könnyítik meg az iskolai tanévben.

2020-ban két pécsi intézménynél vezették be ezt a rendszert, amelyek gyorsan beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Lényege, hogy az adott parkolókban csak rövid ideg lehet állni, de közel vannak az intézményhez, és a gyermekek azt az autóból kiszállva gyorsan és biztonságosan tudják megközelíteni.

– Nagyon jók voltak a visszajelzések mind a szülők, mind az intézmények részéről – mondta Nyőgéri Lajos, Pécs alpolgármestere. – Ezeknek a parkolóknak köszönhetően jelentősen lerövidül az idő, amit a szülők korábban megállóhelyek keresésével voltak kénytelenek tölteni. Ez nem csak kényelmes, de egyben környezetkímélő megoldás is. A gyermekek is nyernek vele, mert jellemzően az intézményekhez legközelebbi parkolóhelyeket jelöltük ki erre a célra.

Az elmúlt napokban kitáblázták és felfestették a parkolóhelyeket. A belvárosi iskolánál a környéken lakók véleményét is meghallgatva végül nem a Megye utcában, hanem a Papnövelde utcában alakították ki a Kiss&Go parkolókat, közvetlenül az intézmény északi bejárata mellett. Két másik helyszínen az ott parkoló autók részben akadályozták a felfestést, ezeket a munkákat hamarosan pótolják.

A szülői visszajelzések alapján a tavaly bevezetett 3 helyett az új Kiss&Go parkolókban 2 percig lehet majd várakozni, ami még dinamikusabbá teszi az intézmények körüli autós forgalmat. A társaság felhívja a szülők figyelmét, hogy a Papnövelde utcában és az Apáca utcában kialakított parkolók megközelítéséhez behajtási engedély továbbra is szükséges!

2021-ben a következő intézményeknél alakítottak ki Kiss&Go parkolókat:

  • Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium (az Apáca utcában, 5 parkolóhely)
  • Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium – Valeria Koch Gymnasium, Grundschule, Kindergarten und Schülerwohnheim (a Mikes Kelemen és a Tiborc utcában, 3+2 parkolóhely)
  • Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (az Acsády Ignác utcában, 8 parkolóhely)
  • Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános Iskolája és Óvodája (az Engel János úton, 5 parkolóhely)
  • Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium Általános Iskolája (az Alkotmány utcában, 4 parkolóhely)
  • PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája (az Őz utcában, 5 parkolóhely)
  • Cserepka János Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola (a Radnóti Miklós utcában, 4 parkolóhely)
  • Illyés Gyula Általános Iskola (Málom-Hegyi úton, 4 parkolóhely)
  • Belvárosi Általános Iskola (a Papnövelde, északi bejárat, 3 parkolóhely)

Biokom Nkft. közleménye és címlapképe

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close