Egyéb

Csaknem háromszázan vesznek részt a PTE nyári egyetemi programsorozatán

Mintegy 270 hallgató vesz részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) idei hét nyári egyetemén a Pécs Summer School programsorozat keretében – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-t.

Azt írták, hogy a sorozat a szlovák és cseh partneregyetemek és a PTE hallgatóinak részvételével zajló European Studies Erasmus+ BIP programmal indul ezen a héten.
Júniusban közép-európai hallgatók számára rendezik meg a “Europe in the Global Arena – 2022” nyári egyetemet, júliusban pedig az EDUC európai egyetemi szövetség hallgatói érkeznek a PTE-re két hétre a jogi kar “Law and Technology” kurzusára.

A közlemény szerint ezzel párhuzamosan zajlik majd a Magyarország kulturális örökségét bemutató nyári egyetem, de idén első alkalommal érkezik a PTE-re egy 40 tagú hallgatócsoport a francia ESIEA egyetemről, hogy négy héten keresztül a bölcsészkar által kínált angol nyelvi és interkulturális képzésen vegyenek részt.
A japán Josai Egyetemről ötödik éve fogad a PTE vendégül hallgatócsoportot. A magyar néptáncról és népzenéről szereznek ismereteket a művészeti karon, és a programok sorát az egyhetes vitakultúra-verseny zárja, melyet a Compostela Csoport egyetemi szövetség hallgatói számára szervez az intézmény.

A nyári egyetemek hallgatói számos változatos kulturális programon is részt vehetnek a tanórák mellett, így – a többi között múzeumlátogatások, kvíz és interkulturális estek keretében – a résztvevők megismerkedhetnek Pécs városával és a régióval is.
A Pécs Summer School programot 2016-ban indították el a PTE-n, mert a közlemény szerint a hallgatók részéről világszerte növekvő érdeklődés mutatkozik a rövid ciklusú programok iránt.

A növekvő számú nyári egyetemi programok révén mára a PTE piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között, míg a sikeres rövid ciklusú nemzetközi programjaiért 2021-ben a PTE elnyerte a legjelentősebb európai elismerést, az EAIE Excellence in Internationalisation díjat – olvasható az intézmény közleményében.

 

MTI

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close