KiemeltKözélet

Csizmadia Péter: Egymilliárdos kárt szenved el Pécs a városvezetők miatt

Egymilliárd forintos kárt szenved el Pécs, mert a városvezetés késedelmesen nyújtotta be ősszel a kérelmét a helyhatóságok rendkívüli támogatására a Pénzügyminisztériumhoz – közölte Csizmadia Péter, a Fidesz önkormányzati képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

Csizmadia Péter, a párt önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője azt mondta, a városvezetés „hanyag magatartást tanúsítva, példátlanul lekésett egy egymilliárdos kormányzati támogatásról”, a helyhatóság ugyanis nem nyújtotta be ősszel határidőre a kérelmét a pénzügyi tárcához.
Ismertette: rendkívüli támogatásért az önkormányzatok évente két alkalommal fordulhatnak a Pénzügyminisztériumhoz. Pécs a nyáron határidőn belül is élt a lehetőséggel, és támogatásban részesült – mondta.

Ősszel szeptember 30-áig, rendkívüli esetben november 10-éig lehet igényelni ilyen címen támogatást – tette hozzá – , a pécsi önkormányzat azonban csak november 15-én próbált újabb pályázatot beadni, ezt azonban a határidő letelte miatt már nem tudta megtenni.

A képviselő szerint az igényelt összeg nagyon fog hiányozni a város idei költségvetéséből, ezért ki kell vizsgálni, kit, kiket terhel a felelősség a városházán.

 

MTI

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close