EgyébKiemelt

Egyre több a fertőzött kisgyermek a pécsi óvodákban és bölcsődékben

Újabb óvodákban és egy bölcsődében találtak koronavírussal fertőzött személyeket az elmúlt napokban. A kontaktkutatások eredményeként összesen 9 munkatárs 78 kisgyermek került karanténba.

A Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodájának egyik dolgozója kapta el a fertőzést. A lefolytatott kontaktkutatás eredményeként összesen kettő, oltással nem rendelkező munkatárs és 32 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

A Kertvárosi Óvoda Anikó Utcai Tagóvodájában szintén az egyik dolgozó koronavírus-tesztjének eredménye lett pozitív vasárnap. A vele szoros kapcsolatba került, oltással nem rendelkező közvetlen munkatársa és összesen 14 kisgyermek került hatósági karanténba.

A Nyugati Városrészi Óvoda Istenkúti Tagóvodájában az egyik kisgyermekről bizonyosodott be a hétvégén, hogy elkapta a fertőzést. A lefolytatott vizsgálat eredményeként az érintett csoportban dolgozó két munkatárs, valamint további 17 kisgyermek került hatósági karantén alá.

A Nyugati Városrészi Óvoda Esztergár Lajos Utca Tagóvodájában szintén az egyik kisgyermek koronavírus-tesztje lett pozitív. Mivel a kisgyermek legutóbb őszi szünet előtt volt az intézményben, ezért a hatóság további járványügyi intézkedést nem tartott indokoltnak.

A Kisgyermek Szociális Intézmények Törpike Bölcsődéjében az egyik dolgozóról bizonyosodott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A vele szoros kapcsolatba került egyik munkatársa és 13 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

Az érintett csoportszobák fertőtlenítő nagytakarítása megtörtént, az intézmények a karanténnal nem érintett kisgyermekek számára továbbra is biztosítani tudják az ellátást.

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

A címlapkép csak illusztráció!

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close