AjánlottKözélet

ENNYI! Győztek a civilek! Megmenekült az eladástól a Málomi Kutyafuttató(is)!

Május 30-án vasárnap rendezték meg a Málomi Kutyafuttató eladása elleni tiltakozást, ahol tovább folytatták az aláírások gyűjtését a demonstráció szervezői.

Korábban írtuk, hogy a pécsi városvezetés összesen 81 darab önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan értékesítését tervezi, és ezen a listán megtalálható a Málomi Kutyafuttató is, melyet – a Pécsi Vagyonhasznosító weboldalán megjelent hirdetmény alapján – a pécsi városvezetés árverés útján tervezett értékesíteni.

Magyarország egyik legnagyobb zöldterülettel rendelkező, zárt kutyafuttatója népszerű a kutyatartók körében, de nemcsak Pécsett, hanem a környező településekről is gyakran látogatnak el ide a kikapcsolódásra vágyó gazdik és kedvenceik.

Hári József önkormányzati képviselő egy korábbi interjúban is elmondta, hogy ennél az esetnél is egyértelműen bebizonyosodott, hogy:

“A jelenlegi városvezetés részéről nincs párbeszéd a választópolgárokkal, de a városvezető koalíció pártjai között se nagyon működik a kommunikáció: láthatóan mindenki mást mond ebben az ügyben és ez nem jó” – nyilatkozta a képviselő a Málomi Kutyafuttató területén forgatott videóban.

Május 30-án, vasárnap, közel kétszáz civil jelent meg a kutyafuttatón, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a terület tervezett értékesítése ellen. A demonstráció során a városvezetés részéről felszólalt a terület momentumos önkormányzati képviselője, Pokorádi Gábor is, aki a kialakult helyzetet egy Városházán történt “adminisztrációs hibának” nevezte: állítása szerint ez a terület elvileg “nem kéne, hogy szerepeljen” az önkormányzat által értékesítésre szánt ingatlanok listáján.

Az eseményen szintén jelen lévő Hári József fideszes önkormányzati képviselő ekkor feltette a kérdést a városvezetést képviselő politikusnak, hogy vajon a Littke utca melletti kutyafuttató esetleg szintén adminisztrációs hiba miatt került-e fel a listára vagy sem. A képviselő erre a kérdésére nem kapott egyértelmű választ.

A rendezvény során a Málomi Kutyafuttató területén összegyűlt civilek egy emberként adtak hangot a felháborodásuknak, illetve a helyszínen is egyértelművé tették, hogy a terület értékesítését semmilyen körülmények között sem fogadják el.

A civilek által !NEM ELADÓ! Összefogás a Málomi Kutyafuttatóért! nevű online petíciót pár nap alatt csaknem 2000-en írták alá, aminek a kétszáz fős vasárnapi demonstrációval együtt meg is lett az eredménye:

A lakosság tiltakozásának következtében a pécsi városvezetés hivatalosan is lemondott a Málomi és a Littke utcai kutyafuttatók területéhez kapcsolódó értékesítési szándékáról.

A terület megmentéséért indított ÖSSZEFOGÁS A MÁLOMI KUTYAFUTTATÓÉRT nevű facebook csoportban kitörő lelkesedéssel fogadták a hírt:

“GYŐZTÜNK!

A Málomi kutyafuttató eladása ellen indított petíciónk alig pár nap alatt elérte a közel 2000 aláírást, és a pécsi városvezetés máris visszavonulót fújt!

A polgármester maga jelentette be a facebook oldalán, hogy a lakossági tiltakozás miatt a továbbiakban lemondanak a kutyafuttató területének értékesítési szándékáról.

Ez hatalmas CIVIL győzelem!

Köszönet és hála mindenkinek, aki részt vett a demonstrációban és aláírta a Petíciót!

A MÁLOMI KUTYAFUTTATÓ MEGMENEKÜLT!”

Ugyan az ingatlan még mindig szerepel a Vagyonhasznosító weboldalán meghirdetett ingatlanok között, de vélhetően hamarosan onnan is lekerül majd.

A terület így továbbra is a pécsi kutyások kedvelt helyszíne marad, amely gondozott parkjával és hatalmas zöldterületével továbbra is várja egy közös sétára a kikapcsolódásra vágyó gazdikat és kutyusokat.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close