GazdaságKiemelt

Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

Idén novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán, az Idős Tanács tagjaival folyatott megbeszélést követően.

A miniszterelnök a videóüzenetében elmondta, hogy idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év. Ezért áttekintették, hogy mit tehetnek értük. A gazdaságot sikerült visszaterelni arra a növekedési pályára, ahol a koronavírus-járvány előtt jártunk, a gazdaság jól teljesít – fogalmazott Orbán Viktor.

Ennek köszönhetően pedig „idén novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárba kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentette ki a kormányfő, majd hozzátette, hogy az erről szóló rendeletet kedden alá is írták.

 

Hirado.hu

Címlapkép: Hirado,hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close