GazdaságKiemelt

Fejlesztések csaknem egymilliárd forintból a pécsi idegsebészeti klinikán

Jelentős mértékben fejlődött az agyi és gerincbetegségek műtéti ellátása a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Idegsebészeti Klinikáján egy közelmúltban elvégzett fejlesztés révén.

A PTE közleményében azt írta, hogy a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) kormányzati forrás és saját erő révén megvalósuló, 936 millió forintos fejlesztéssorozat keretében műtőfelújítási munkálatokat végeztek el és modern orvosi eszközöket, műszereket vásároltak.
Mindezek révén – jelezték – évente több száz beteget tud magasabb színvonalon, biztonságosabban és jobb eredménnyel kezelni a klinika.

A fejlesztések részeként egyebek mellett teljesen megújult az intézmény műtői közül kettő, azok kiszolgáló helyiségei, új – agyi infarktus megelőzését szolgáló – röntgenkészüléket vásároltak, és világszínvonalú, az agydaganatok felderítését szolgáló operációs mikroszkópot szereztek be.
A közleményben kitértek arra, hogy a pécsi idegsebészeti klinika volt az első olyan magyarországi centrum, ahol szervezetten mozgászavarok idegsebészeti kezelése történt, és az intézménynek a kiemelkedő szakmai munkának köszönhetően mai is országos vonzereje van.

 

MTI

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close