EgyébKiemelt

Felkerülnek az ünnepi fények Pécs közterületeire

A karácsony javában robog felénk, így néhány napon belül Pécs is felölti az ilyenkor megszokott, kedves, ünnepi ruházatát a Biokom Nkft. munkatársainak köszönhetően. A Mindenki Karácsonyfája már pénteken elfoglalta a megszokott helyét a Széchenyi téren, és idén is több városrész kap saját fenyőfát. A megszokott adventi díszek mellett újak is helyet kapnak a pécsiek és az adventi időszakban idelátogató turisták számára.

Egy kicsivel több, mint egy hónap múlva beköszönt a szeretet ünnepe, a karácsony. Már javában zajlik az adventi dekorációk felhelyezése, számos ablakban már láthatunk egy-egy karácsonyi díszt, díszkivilágítást, annak ellenére, hogy ezen a héten vasárnap kezdődik meg az adventi időszak, advent első vasárnapjával.

Pécs is tüsténkedik e téren, az utcák és a terek is díszbe öltöznek, a napokban a Biokom Nkft. munkatársai serénykednek, hogy minél előbb adventi pompába öltözzenek a pécsi közterületek. Idén egy újdonsággal is találkozhatunk: két fénykaput is felállítanak a szakemberek. Az egyik fénykapu a Széchenyi téren, a Hunyadi szobor mellett, a másik pedig az Irgalmasok utcája-Jókai tér kereszteződésében kap helyet.
A Ferencesek utcájában a kandeláberekre 10 db új dísz kerül
. A város adventi koszorúját sem kell majd sokat keresgélni: a Dzsámihoz vezető lépcső tetején fog állni, és csak nem 2,5 méter átmérőjével várja az oda érkezőket.
A Kossuth teret is átjárja majd az adventi hangulat, a Mecsekerdő Zrt. jóvoltából 8 fenyőfa díszíti majd a teret, az ezekhez tartozó tartókat a Biokom Nkft. munkatársai készítették el.

A karácsonyi várakozás időszaka nem telhet el karácsonyfa nélkül, éppen ezért a város több részén állítanak ki karácsonyfákat. A Mindenki Karácsonyfáját pénteken helyezték el méltó helyére, melyet a Biokom Nkft. munkatársai már elkezdtek feldíszíteni. Az idei fenyőfát – 12 méteres lucfenyő –  pogányi család ajánlotta fel.
Uránvárosban, a 17 emeletes épület előtti téren december 6-án állítják fel a fenyőfát, mely a Blaha Lujza utcából érkezik, Kertvárosban, a Csontváry-sétánynál szintén december 6-án díszítik fel a fenyőfát, melyet Keszüből ajánlottak fel.

A keleti városrész karácsonyfája idén is a Komjáth Aladár utcában lesz megtalálható, az ürögi városrész fenyőfája pedig a Magyarürögi út-Szigeti út-Rácvárosi út kereszteződésében kap majd helyet. Mindkét helyen december 7-én díszítik fel a Biokom Nkft. munkatársai.
December 8-án Hirdre és a Megyeri térre is kerül egy-egy karácsonyfa – utóbbira pécsi bölcsődés és óvodás kisgyermekek készítettek díszeket.

Újdonságként, idén először kerül az egykori FEMA áruháznál kialakított körforgalomnál lévő PÉCS felirathoz egy karácsonyfa, mely 4,5 méter magasan fog pompázni, így üdvözölve az innen érkezőket. A fa alá ajándékdobozok kerülnek majd, melyeket a Biokom Nkft. karbantartási részlegén dolgozó munkatársai készítik el. Emellett minden karácsonyfán lesznek új díszek: 100 darab szaloncukor egészíti ki a karácsonyi díszítőelemeket.

 

Forrás Biokom Nkft.

Címlapkép: Csodálatos Magyarország

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close