KiemeltKörnyezetvédelem

Folytatódik a Pécsi Tudományegyetem használtmobiltelefon-gyűjtő akciója

A „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésre hallgató, használtmobiltelefon-gyűjtő kampányt a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorának szervezete, a Jane Goodall Intézet hirdette meg. Idén már a negyedik alkalommal csatlakozik a Baranyai Virtuális Erőmű Program, melynek a Pécsi Tudományegyetem is a tagja.

Az idei második kampányszakasz 2021. szeptember 22-től november 22-ig tart. Az együttműködő szervezetek célja, hogy minél több adatmentes, már nem használható mobiltelefont, GPS-t vagy táblagépet és az ezekhez használt töltőket adományként vegyenek át, amellyel elősegítik a körforgásos gazdaságot, és segítség a kongói főemlősök élőhelyének megmentését és a helyi közösségek életét.

„Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!”
Dr. Jane Goodall

Fotó: Prove.hu

A régi, vagy hibás mobiltelefonok úgynevezett e-hulladéknak számítanak, és a világ összes veszélyes hulladékának két harmadát teszi ki.

Szinte az összes e-hulladék tartalmaz kadmiumot, higanyt, és PVC-t. Ezektől az eszközöktől nem olyan egyszerű etnikusan megszabadulni, épp ezért is remek a „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésre hallgató használt telefongyűjtő akció, mert a visszagyűjtött telefonokból a feldolgozásuk során a kinyert fémek újrahasznosításra kerülnek.

A gyűjtőpontok helyszínei a Zöldegyetem honlapján elérhetőek.


Forrás: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close