ÉletmódKiemelt

Három helyszínen telepítettek biciklis szervízoszlopokat Pécsett

Szeptember 22-én tartották meg az idei autómentes napot Pécsett, bár az időjárás nem volt épp kegyes azokhoz, akik autó nélkül szerettek volna közlekedni. Nemcsak ezen a napon érdemes az autómentes közlekedést választani, hiszen bármikor biciklire, rollerre pattanhattunk, melyeket a Biokom Nkft. is támogat, éppen ezért telepített kerékpár szervízoszlopokat és rollertárolókat.

Az idei autómentes nap az időjárás viszontagságai miatt nem volt túl ideális, így nem is nagyon lehetett az utcákon bicikliseket látni. Ez nincs mindig így, a kerékpáros közlekedés egyre népszerűbb a városban, amely annak is köszönhető, hogy az elmúlt időszakban több kerékpárút épült Pécsett.

Szerdán sajtótájékoztató keretében avatta fel a Biokom Nkft. az általuk újonnan telepített kerékpáros szervvízoszlopokat. A telepítés célja a kerékpáros közlekedés támogatása volt. Menetközben előfordulhat, hogy valami meghibásodik a biciklin, ilyen esetekben pedig jól jöhet az új szervízoszlop, amelyen megtalálható minden olyan alapvető szerszám, ami a javításhoz szükséges. A városban három helyszínen találhatók ilyen oszlopok; a Rókus-sétány északi végén, a Pécs Plázánál, egy pedig a vásárcsarnokhoz közel a felüljáró alatt.

A kerékpáros közlekedés mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a rolleres közlekedés is, ebből kifolyólag a Biokom Nkft. szükségét látta a rollertárolók telepítését. Szintén a három helyszínen találhatóak meg ezek a tárolók; a Rókus-sétányon, a Széchenyi téren és a Kossuth téren. Egy-egy ilyen tárolóban 5 db rollert lehet biztonságosan elhelyezni, amihez mindössze egy lakat szükséges.

Fotó: Biokom Nkft.

Galamb Nóra a Biokom Nkft. városüzemeltetési koordinációs vezetője a sajtótájékoztatón elmondta „amennyiben pozitív visszajelzéseket kapunk a pécsiektől, akkor a jövőben további szervízoszlopokat és rollertárolókat telepítünk.”

Forrás: Biokom Nkft.

Címlapkép: Biokom Nkft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close