EgyébKiemelt

Hétfőtől forgalomkorlátozásra kell számítani Pécsett két helyszínen is

Hétfőn kezdődik, és várhatóan tíz napig tart majd a Tüzér utcai felüljáró járdájának a felújítása, valamint a Zsolnay Vilmos út több szakaszán végeznek aknafedlap és víznyelő-szintbeállítási munkálatokat.

A Tüzér utcai felüljáró járdájának javítása során több, mint 1000 négyzetméternyi burkolatot újítanak. A járda javítási munkálatai mellett a hét második felében az útburkolaton lévő nagyobb gyűrődéseket is kijavítják. A beruházás több 7 millió forintba kerül, melyet Auth István, Csaba István, Fürj Csaba és Nyőgéri Lajos a saját képviselői keretükből fizetik.

-Hosszú évek óta rendszeresen szóvá tették a pécsiek a kétpúpú felüljáró keleti oldalán húzódó járda rossz állapotát. Valóban indokolt a felújítás, hiszen a burkolat már szinte mindenhol megrepedezett, néhány helyen már-már balesetveszélyes. Nagy öröm, hogy a környák önkormányzati képviselőivel közösen sikerül ezt a régi, évek óta húzódó problémát megoldanunk. A rekonstrukció részeként három gyalogátkelőhelyet is akadálymentesítenek a szakemberek, így ezeket a jövőben már könnyebben használhatják majd a mozgásukban akadályozott, vagy babakocsit toló pécsiek – ismertette el Auth István önkormányzati képviselő.

Az időjárástól függően a felüljáró munkálatai tíz napot fognak igénybe venni, a munkálatok idejére a felüljáró keleti, Szigeti út felé vezető forgalmi sávját a két irányú forgalom biztosítása mellett szakaszosan lezárják. A lezárások forgalomkorlátozásokkal járnak, így a járművezetőket forgalomiránytók fogják segíteni.

-Annak érdekében, hogy a gépjármű-forgalomban a lehető legkisebb fennakadást okozzuk, a munkát az iskolai őszi szünet idejére, valamint a reggeli forgalmi csúcs utáni és a délutáni forgalmi csúcs előtti időintervallumra, tehát a reggel 8:00 és a délután 15:30 közötti időszakra ütemezte társaságunk. Ezúton is kérem a közlekedésben résztvevők türelmét és szíves megértését ezen a szakaszon – fogalmazott Meixner Barna, a Biokom Nkft. ügyvezető igazgatója.

A Biokom Nkft. azt javasolja, hogy a gyalogosok kerüljék a felújítás idejére a felüljárót, hiszen a gyalogos közlekedés csak korlátozottan lesz biztosított különös körültekintés és óvatosság mellett.

A Tüzér utcai felüljáró mellett, 2021. október 25-én hétfőn, reggel 8 órától aknafedlap és víznyelő-szintbeállítási munkálatokat végeznek a Zsolnay Vilmos út több szakaszán is, a Mathiász János utca kereszteződésétől egészen a Puskin térig. A munkálatok során Pécsvárad és Szigetvár irányába is le lesz zárva a külső sáv az érintett szerelvények környezetében, lokálisan. A Mohácsi út és a Puskin tér között hosszabb szakaszon várható forgalomkorlátozás. A munkafolyamatok várhatóan november 11-ig tartanak majd az időjárási viszonyok és a műszaki feltételek miatt.

A Biokom Nkft. munkatársai kérik, hogy a kihelyezett közúti jelzéseknek megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjen a járművezetők az érintett szakaszon.

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Biokom Nkft.

Címlapkép: Biokom Nkft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close