KiemeltKultúra

Idén is gyerekrajzokat vetítenek a dzsámira az advent ideje alatt

A tavalyi sikeres kiírás után idén ismét épületfestő gyerekrajzpályázatot hirdettek. A legszebb rajzokat a dzsámi homlokzatára vetítik az adventi időszakban.

A pályázatot kiíró Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleményében azt írta, hogy a kiíráson óvodások, alsós tagozatos tanulók, felsős diákok és középiskolások indulhatnak rajzaikkal.
A rajzok elkészítéséhez a Széchenyi téren álló dzsámi mintasablonját használhatják a fiatalok, amelyet tetszés szerint színezhetnek ki. Javasolják, hogy a rajzok kövessék az épület formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek.

Az alkotásokat személyesen, postázva vagy szkennelve lehet eljuttatni a szervezőknek november 2. és 11 között. A pályázatokból az előválasztást követően kategóriánként 30-30 művet digitalizálnak a szervezők, amelyeket az épület homlokzatára vetítenek advent második, harmadik és negyedik hétvégéjén.

Ezek az alkotások felkerülnek a gyerekrajzpályázat.hu oldalra is, ahol a közönségdíjas alkotásról szavazhatnak az érdeklődők. A szavazatok gyűjtésére december 10. és 20. között lesz lehetőség. A közönségszavazás mellett a szakmai zsűri is kiválasztja minden korosztály legjobb alkotását, a nyertesek értékes jutalomban részeülnek.

A felhívás részletei és a mintasablon megtalálható az adventpecs.hu/rajzpalyazat internetes oldalon.

MTI

Címlapkép: Csodálatos Magyarország

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close