EgyébKiemelt

Ingyenes csemeteosztást szervez a Biokom Nkft.

Különböző juharokkal, kőrisekkel, platánnal vagy akár gyertyánnal gazdagodhatnak a pécsiek kertjei, a Biokom Nkft. ugyanis csemeteosztást szervez. Az érdeklődők három héten keresztül minden csütörtökön válogathatnak a Városi Csemetekert által felkínált növényállományból.

A városi zöldfelületek bővítésével tud Pécs még zöldebbé, szebbé, élhetőbbé válni. Ezt a folyamatot nemcsak a közterületi fatelepítések segítik, hanem az is, ha a magántelkeken, kertekben ültetünk fákat. Utóbbihoz a Biokom Nkft. ismegpróbál hozzájárulni, idén ugyanis ismét csemeteosztást szerveznek a Városi Csemetekertben. Az akció november 25-én, csütörtökön indul, ezután még két alkalommal, december 2-án és december 9-én (csütörtöki napokon) várják az érdeklődőket a Tüskésréti úton található Városi Csemetekertbe. Reggel fél 8 és délután két óra között tízféle fafaj között lehet majd válogatni (részletes leírásuk a Biokom Nkft. honlapján található), a pécsi kertek többek között különböző juharokkal, kőrisekkel, platánnal vagy gyertyánnal gazdagodhatnak, ráadásul ingyen.

A csemeteosztáson pécsi lakcímkártyával rendelkezők vehetnek részt. Egy ember legfeljebb három fát vihet haza. Javasoljuk, hogy a kertészkedni vágyók a fákért tetőcsomagtartóval vagy utánfutóval felszerelt járművekkel jöjjenek. A növényeket gyökércsomagolt kiszereléssel adják át, párás, nedves helyen így pár napig tarthatók, viszont utána minél előbb ki kell ültetni. – olvasható a Biokom Nkft. weboldalán.

Helyszín: Pécs, Tüskésréti út – Városi Csemetekert (a fűrészáru telephellyel szemben)

A helyszínen Tóth Tamást vagy Bánhalmi Dórát lehet keresni.

Időpont: 2021. november 25., december 2., december 9., 07:30-14:00

 

Biokom Nkft.

Címlapkép: Biokom Nkft.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close