EgyébKiemelt

Járványügyi rendelkezéseket vezetnek be a Pécsi Egyházmegyében

A Pécsi Egyházmegye területén, tekintettel az állami előírások szigorodására, a szakmai testületek ajánlására, valamint számom paptestvér és hívő kérésére több rendelkezést is életbe léptetnek 2021. november 8-tól visszavonásig.

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, valamint az állami előírások szigorítása, szakmai ajánlások, valamint számos paptestvéri és hívői kérés miatt, a Pécsi Egyházmegye az alábbi rendelkezéseket vezetik be, mely 2021. november 8-tól, visszavonásig lesz érvényben:

  • A templomokban és zárt helyiségekben tartott rendezvényeken kötelező a szájat és orrot eltakaró maszki viselése
  • Áldoztatáskor minden áldoztatónak maszkot kell viselnie és áldoztatás előtt fertőtlenítenie kell a kezét: az áldoztatás csak kézbe történhet.
  • A kézfogásokat a liturgiákban mellőzik.
  • A szenteltvíztartókat kiürítik, a bejáratoknál kézfertőtlenítőket helyeznek ki.
  • Aki felsőlégúti betegség tüneteit észleli magán (orrfolyás, tüsszögeés, köhögés) ne menjen templomba és közösségbe. Ebben az esetben, mint minden betegség esetében, a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés érvényes.

Imádkozzunk továbbra is a Mindenható Istenhez a járvány elmúlásáért, és kérjük buzgón a Boldogságos Szűz Mária, Szent Péter apostol és Szent Mór püspök közbenjárását” – olvasható Felföldi László megyéspüspök szavait a főpásztori rendelkezésében.

Forrás: Magyar Kurír, Pécsi Egyházmegye

A címlapkép csak illusztráció! Forrás: Vatican News

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close