GazdaságKiemelt

Jó híreket kapnak a nyugdíjasok: „El nem tudom mondani, milyen nagy segítség!”

„Jövőre is számíthatnak a nyugdíjasok a kormányra” – mondta Zsigó Róbert államtitkár egy internetes videóban. Emlékeztetett rá, hogy januártól öt százalékkal emelkednek a nyugdíjak, mert továbbra is tartja a kormány azt az ígéretét, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét. Zsigó Róbert szerint ehhez képest a baloldal 2010 előtt „kisemmizte” a nyugdíjasokat – közölte az M1 Híradója.

Folyamatosan jó híreket kapnak a nyugdíjasok. Két hét múlva elkezdődik a megemelt nyugdíjak kézbesítése. A 76 éves Gyuri bácsi azt mondja: nagyon örül annak, hogy szinte minden hónapra jut plusztámogatás.

Novemberben ugye a 80 ezer forint, akkor most januárban megint lesz öt százalék, akkor visszaadják a tizenharmadik havit – hát, azt tudom mondani, hogy biztos, hogy mindenki örül, ugyanúgy én is” – jelentette ki az idős úr.

Három unokája és egy dédunokája van az M1 által bemutatott újfehértói asszonynak. A novemberben kapott 80 ezer forintos nyugdíjprémiumból nekik vett ajándékot, és már nagyon várja a további segítséget, köztük az öt százalékos nyugdíjemelést, ami minden hónapban érezhető lesz.

„Ez nekünk egy nagyon, el nem tudom mondani, milyen nagy segítség” – fogalmazott az asszony.

Magyarországon a lakosság negyede idős ember, és több mint két és fél millióan jogosultak nyugdíjra, illetve nyugdíjszerű ellátásra. Számukra lesz segítség a januártól esedékes emelés.

Zsigó Róbert parlamenti államtitkár a közösségi oldalán megosztott videóban arról beszélt, hogy a kormány a koronavírus-járvány alatt sem hagyta magára az idős embereket, így a nyugdíjak a nehéz gazdasági helyzetben is megőrizték vásárlóerejüket.

„Két hét múlva megkezdődik az öt százalékkal megemelt nyugdíjak kézbesítése is. Februárban pedig visszaadjuk a nyugdíjasoknak a baloldal által korábban elvett tizenharmadik havi nyugdíjat. Ezt nemcsak a nyugdíjasok, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják. Mindannyiunknak kötelessége megbecsülni az időseket” – ismertette Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár.

A nyugdíjasok mellett azok is magasabb juttatást kapnak januártól, akik nyugdíjszerű ellátásban részesülnek. Közéjük tartoznak például a rokkantsági ellátásra és árvaellátásra szorulók.

 

M1, Hirado.hu

A címlapkép csak illusztráció!

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close