KiemeltKultúra

Jubileumi koncerteket adnak a Pannon Filharmonikusok Pécsen és a fővárosban

Lickl és Brahms szerzeményeit és Muszorgszkij-Ravel Egy kiállítás képei című művét adja elő a 210 éve alapított pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar Varga Gilbert vezényletével, Nelson Goerner zongoraművész közreműködésével jubileumi koncertjein a baranyai megyeszékhelyen és a fővárosban december 9-én és 10-én.

A december 9-én 210 éves fennállását ünneplő alkotóközösség a Kodály Központban és másnap a Müpában a zenekart alapító Lickl György Mexikóban felfedezett vonósnégyesének zenekari átirata hallható majd elsőként. A művet Vass András karmester kutatta fel és hangszerelte a jubileum alkalmából.
A Varga Gilbert által vezényelt esten Muszorgszkij és Ravel Egy kiállítás képei című közkedvelt műve idézi fel a Kodály Központ alapító koncertjét, amely fordulópontot jelentett az együttes modernkori történetében. Az este elhangzik Johannes Brahms I. (d-moll) zongoraversenye is Nelson Goerner zongoraművész közreműködésével.

 A december 9-i ünnepi koncert bevételével a zenekar a Covid-19 következtében árván maradtakat támogatja, míg a zenéhez kapcsolódva ezen az esten mutatja be a zenek a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karos hallgatóinak grafikai pályamunkáit, melynek témája a komolyzene mint inspiráció. A jubileumi esteken egy koncertparfümöt is bemutatnak. Azzal a női és férfi egyedi illatkülönlegességgel ismerkedhet meg a közönség, amelyet a saját kézműves parfümházát megalapító, Szerbiában élő magyar prafümőrrel, Bálint Csabával közösen alkotott az együttes.

A koncertekről további részletek a Pannon Filharmonikusok weboldalán olvashatók.

 

MTI

Címlapkép:Pannon Filharmonikusok / Fotó: Bublik Róbert

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close