GazdaságKiemelt

Júliusban érkezik a nyugdíjemelés, év végétől visszamenőleg megkapják a pluszpénzt az idősek

Júliusban érkezik az évközi nyugdíjemelés. Erre hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő a közösségi oldalán. Szentkirályi Alexandra azt írta: a júliusi nyugdíj mellett az azt megelőző hat hónap és a 13. havi nyugdíj után járó emelést is meg kapják az idősek – számolt be róla az M1 Híradó.

A kiegészítő nyugdíjemelés mértéke 3,9 százalék. A folyósítás a megszokott módon történik, vagyis aki bankszámlára kérte az utalást, annak július 12-én írják jóvá pénzt, aki pedig postai úton kapja meg a nyugdíjat, annak a szokásos naptári napon viszi ki az összeget postás. A mostani emelés 2,6 millió nyugdíjast érint.

Orbán Viktor miniszterelnök még áprilisban írta alá a nyugdíjemelésről szóló rendeletet. Ennek értelmében az idei évben összesen majdnem 9%-kal nőnek a nyugdíjak Magyarországon a tavalyihoz képest.

“A háború miatt emelkednek az árak, nő az infláció, meg akarjuk védeni a nyugdíjasokat. Ez akkor lehetséges, ha a nyugdíjakat is megemeljük. Július elsejével visszamenőleg is megemeljük a nyugdíjakat így az egész évben, a 22-es évben a nyugdíjemelés mértéke 8,9% százalék lesz” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

 

Forrás: M1, Hirado.hu
Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close