ÉletmódKiemelt

Karikó Katalin minden alkalommal, amikor díjat kap, azokra a kollégáira gondol, akik soha semmilyen elismerést nem kapnak

Idén Karikó Katalin kapta a Debreceni Egyetem kitüntetését. A kutatóbiológus, biokémikus professzor a szintetikus mRNS alapú vakcina technológiájáért veheti át az elismeréstét – hangzott el az M1 Híradójában. Karikó Katalin üzent a kisgyermekes szülőknek is annak kapcsán, hogy szerdán kezdődik Magyarországon az 5-11 évesek oltása.

Idén 18. alkalommal adták át a díjat, melynek idei kitüntetettje Karikó Katalin. A kutatóbiológus idén már több, mint hetven díjat kapott.

Minden egyes díj speciális, mindig meghatódok” – fogalmazott.

Karikó Katalin azt is elárulta, hogy annyi díjra jelölik, hogy ha megkérdezik előre, ő inkább mást javasol maga helyett.

Tudom, hogy rengeteg díj a tudománynak is szól, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy negyven évig semmilyen kitüntetést nem kaptam, mégis „jól megvoltam”. Ugyanakkor a mai napig van rengeteg hozzám hasonló kutató, akik soha nem kaptak semmilye díjat. Az ő nevükben is veszek át egy-egy újabb díjat, ilyenkor rájuk is gondolok.” – mondta a kutatóbiológus.

 

M1 Híradó

Címlapkép: Karikó Katalin a Semmelwis Ignác-díjjal. Forrás: MTI

 

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close