EgyébKiemelt

Keddtől ismét kötelezővé tette a maszkhasználatot a Pécsi Tudományegyetem

A PTE Operatív Stábja 2021. november 2-tól szigorítja a maszkhasználatot a Pécsi Tudományegyetemen, a járványügyi helyzet alakulása miatt. 

Kötelező az orrot és szájat folyamatosan eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése

  • az Egyetem teljes területén, zárt térben (ideértve tantermeket, a közösségi tereket, a közlekedő folyosókat, a kollégiumok közösségi tereit, az ügyfélfogadási helyiségeket és az irodákat is.)
  • bármely zárt térben tartott rendezvényen, értekezleten, testületi ülésen. Kivételt képez:
  • a jelenléti foglalkozások során az előadást tartó személy
  • a sportfoglalkozásokon, illetve a sportlétesítmények használata során az aktív sporttevékenységet kifejtő személy,
  • az egyetemi munkatársak, amennyiben egyedül tartózkodnak irodájukban,
  • a kollégiumban a saját szobájában tartózkodó hallgató.

A Klinikai Központ területén a maszkhasználatot a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szabályozzák és az általánostól szigorúbb előírások is érvényesülhetnek. 

Az Operatív Stáb határozata nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol a maszk használatát az EMMI ágazati iránymutatásai rendezik.
A védelmi intézkedések az egyetemen kívül is szigorodtak: a Magyar Közlönyben megjelent rendeletek szerint országos szinten kötelező a maszkviselés a közösségi közlekedés során, november elsejétől.

PTE

Címlapkép: PTE

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close